Тут ви знайдете багато книжкових цікавинок

У профспілковій бібліотеці
У мінливу весняну погоду, коли дощі перемежаються снігом, прохолодним надвечір’ям занадобиться хороша книга і тепла ковдра. Дуже сподіваємося, що представлені літературні новинки хоч на краплиночку внесуть розмаїття в похмурі зимові дні і зігріють вам душу і серце.
Є.Горська «Груз сімейних цінностей» – новий роман письменниці, який отримав рекомендацію від Тетяни Устинової. Героїня роману Аліна вважає, що її життя склалося дуже успішно – гарний чоловік, чудовий син, достаток в оселі. А головне: вона знає, що Слава її не покине, адже їх пов’язує зхначно більше ніж кохання та шлюб – Аліна зберігає його таємницю. Але вбивство Ірини Леонидівни, сусідки по дачному поселенню, здатне зруйнувати іділію сіменого життя, адже виявляється, що таємницю знає хтось іще…
О. Володарська «Передостаннє коло пекла» – детективний роман, остросюжетна проза без заборонених тем. Детективи О.Володарської поєднують гостроту сучасної прози і напруження психологічного трілера. Крім того в її книгах завжди є родзинка. Яку ж родзинку в цей раз приготувала нам автор?.. Це ви дізнаєтесь, коли прочитаєте детектив, я лиш відмічу, що головними героями його являються сіамські близнюки – Таня і Аня.
Її проза – витончена і оптимістична. Її заслужено ставлять в п’ятірку самих відомих авторів, які пишуть про взаємовідносини чоловіка та жінки. І якщо у вас поганий настрій або депресія і життя зовсім не в радість, то вам дуже допоможуть романи Катерини Вільмонт! Їх у бібліотеці багато, а ось і новий:
Вільмонт К. «Дама з кучугури» – хіба можна повірити, що випадково почутий уривок телефонної розмови в паризькому кафе може стати поворотним пунктом в долі Тимура, ще більше заплутати його і без того непросте і дуже неоднозначне життя? Як він пройде через ці випробування долі? Що в результаті змусить його багато чого переоцінити і повернутись до перводжерел…
Автобус щастя здійснює неймовірну подорож по новій стежці «хіппі» з Амстердама в Катманду (Непал). А разом з ним сам молодий Пауло і його подруга Карла. На дворі 70-ті, всього 7 доларів на мрію, радість і любов. Захоплюючий, повний небезпеки маршрут по «стежкам хіппі». Отже: Пауло Коельо «Хіппі». «Все, що розповідається тут, було пережите мною особисто». Так починається роман легендарного письменника. Що ж тягнуло цих сміливих, відчайдушних молодих людей в далекі далі? Свобода…
Атмосфера свободи в 70-ті ширилася по всьому світі. Молодь у пошуках знань, просвіти поривалась за духовними наставниками-гуру по «стежках хіппі» до Мачу Пікчу (Перу), Тиахонако (Болівія), Лхаси (Тибет). Написаний на основі особистого багатого життєвого досвіду роман «Хіппі» – реальна і дуже особиста історія на шляху до самого відомого роману автора «Алхімік».
А тепер – знайомство з детективами О.Михайлової. Автор за освітою юрист, перший детектив написала на суперечку з чоловіком. На даний час тираж її книжок складає більше мільйона примірників. Найвідоміші серед них: «Манускрипт диявола», «Попелюшка і дракон», «Кімната старовинних ключів» та ін. А ось і новий детектив – «Слід лисиці на камені».
У детективів Макара Ілюшина і Сергія Бабкіна незвичайне діло. Їх клієнт – вбивця. А чи було само вбивство? Або це чиясь страхітлива містифікація. Піднімаються давно забуті тайни, химерно сплітаються правда з брехнею. переможців не буде. Чи зможуть детективи Макар та Сергій не програти? Під пером автора народжуються яскраві людські долі, вплетені в детективний сюжет на грані трілера і психологічної прози.
Про Тетяну Полякову можна сміливо сказати – життя вдалося! Скромна вихователька дитячого садочка мріяла писати детективи. Спробувала – і вийшло! Мрія звершилася! Тепер ім’я Тетяни Полякової знають всі, хто любить детектив. Читайте нову книгу Т.Полякової «Слідчий моєї мрії».
«…Час іде, а нічого не змінюється. Я, як і раніше, безнадійно закохана в свого боса Владана Марича, приватного слідчого. Ось тільки Владан до мене майже байдужий і до того ж живе з вродливою Маринкою. Але в роботі – в розслідуванні небезпечних злочинів – я відчуваю, що необхідна йому.
Я володію пронизливим поглядом, парадоксальною логікою, а головне – віддано служу справі та особисто Маричу. Наступним клієнтом нашого агенства стає – о Боже! – мій колишній ненависний чоловік Валерій Забєлін. Наша справа – знайти 15-річну Юлю Моргунову, доньку його знайомих, яка ось уже п’ятий день, як безслідно зникла…».
Але особливо мені б хотілося закцентувати вашу увагу на новій книзі Людмили Уліцької «Драбина Якова». Про нашу авторку: Людмила Уліцька – знана письменниця родом з Башкірії, доробок якої складається з понад 20 романів і збірок оповідань, а кількість літературних премій і нагород наближається до двадцяти. Письменниця дуже критично поставилась до анексії Криму та воєнних дій Росії на Донбасі. В 16 років Л.Уліцька отримала премію «Велика книга» за роман-притчу «Драбина Якова». Біблійна література трансформується у калейдоскоп історії чотирьох поколінь однієї родини, яка намагається вписатися в зміни епох і часів порубіжжя ХХ-ХХІ століть.
Наостанок, родзинка для любителів історії: В.Суворов «Вибір». Це гостросюжетний історичний роман, який завершує трилогію про підготовку Сталіним нової світової війни в 1936-1940 рр. і боротьбі за владу всередині керівництва СРСР, в яку входять повість «Зміїїд» та роман «Контроль». Всі три книги в бібліотеці є.
Ви станете свідками кульмінаційних подій головних героїв трилогії – Анастасії Стрелецької (Жар-птахи) і Олександра Холованова (Дракона). Доля проведе кожного з них через суворі випробування та поставить перед нелегким вибором, від якого залежить не тільки їх життя, але й майбутнє країни та світу. Пройдіть з героями трилогії стежками їхніх доль і вам відкриються дуже важливі сторінки історії про які ми з вами і не знали…
Щиро запрошуємо до профспілкової бібліотеки АТ «ДНІПРОАЗОТ». Тут ви знайдете дуже багато цікавинок, розмаїття тем та жанрів. Адже книги для багатьох є певною складовою життя. Це може бути і електронна книга, але є тенденція до нового утвердження паперової книги. Признання паперової книги як елемента лікувальної терапії доведено вченими і використовується в багатьох країнах: США, Великобританії, Польщі та ін.
Тож чекаємо на вас у профспілковій бібліотеці. Наша адреса: проспект Конституції, 2-А.
О.Зарицька, завідуюча профспілковою бібліотекою АТ «ДНІПРОАЗОТ».

Запись опубликована в рубрике Новые поступления, Профком. Добавьте в закладки постоянную ссылку.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *


× три = 3