Знайомтесь – «Хлопці з Голубівки»!

Народний фольклорний колектив «Хлопці з Голубівки» виконує українські пісні та особливу національну музику. Музикантів, що обрали такий жанр, у народі здавна називають «трої́сті музи́ки».
«Трої́сті музи́ки» – це народний інструментальний ансамбль, у складі якого завжди присутні скрипки, басолі (баса), бубна (в центральних областях України), або скрипки, цимбали, бубна (у західних областях). Такі музики відігравали важливу роль у побуті українського села: вони виступали на народних святах, весіллях, ярмарках тощо і виконували переважно танцювальні та пісенні мелодії.
«Хлопці з Голубівки» – відомий у нашій країні творчий колектив. Артисти – наші земляки, вони походять з села Голубівки Новомосковського району Дніпропетровської області. Гурт був створений у 1985 році на базі Голубівського сільського будинку культури. За роки творчої діяльності він став переможцем численних конкурсів та фестивалів народної творчості, а у 2019 році вперше виступив у смт. Петриківка на фестивалі «Петриківський дивоцвіт» і знайшов там багато нових прихильників своєї музики.
«Хлопці з Голубівки» ведуть активну гастрольну роботу, а 29 лютого артисти завітають і до нас, у Кам’янське. На вас чекає цікава зустріч з традиційною українською музикою особливого колориту та народними піснями.
На фото – гурт «Хлопці з Голубівки».

Запись опубликована в рубрике Дворец культуры, Профком. Добавьте в закладки постоянную ссылку.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *


9 × один =