У профспілковій бібліотеці

Вінок під назвою життя
“Закликаю: обігрій, бо холодно,
аж сльоза пекуча замерза…
І холодне слово, наче олово,
щоб не відлунитися назад.
І тоді встають снігами спомини,
дивні і здивовані казки,
недруковані і небраковані
вигадки моєї сторінки…” (В.Підпалий)
Різнобарвну порцію літературних новинок придбала профспілкова бібліотека для наших читачів. Тут є містичні, історичні та романтичні пригоди, що дадуть змогу поринути в світ радості, смутку, кохання, неймовірних вчинків, зв’язуючи все у вінок під назвою життя.
Першою подаю на ваш розсуд книгу визнаного в світі майстра в жанрі історико-пригодницької літератури. Клавелл Д. “Тайпан”: роман в двох томах, 2018 р. Південний Китай 1840-1841 років. Європейські крамарі вперше потрапляють до Китаю — казково багату, повну небезпек та загадкову країну. Життями платили ці люди за слабкість, нерішучість та незнання звичаїв Сходу. І в цей час англієць Дик Струан поставив собі за мету перетворити пустельний острів Гонконг у непохитну твердиню британської могутності, піднятися на вершину влади, ставши верховним повелителем — тайпаном. В книзі є все: зрада і змова, вбивство, любов та вірність. Приголомшливий епос про далекий Схід.
Не менш загадковою для читача буде книга відомого письменника Пелевина В. “Мистецтво легких дотиків”. Це детективне розслідування, присвячене химерам і гаргулям — не просто прикрасам готичних соборів, а феноменам іншого роду, що їх використовували таємні товариства давнини. А що яка естафету підхопили спецслужби? А може античні боги живуть не тільки в серіалах? Чи можна зустріти їх у реальному світі? Чи потрібні нам їх послуги, а їм наші? Ось такі загадки приготував читачам Віктор Пелевин.
Дві наступні книги можна охарактеризувати як міжнародні бестселери. Трімейн С. “”Крижані близнята”: роман, 2019 р. Трімейн — псвдонім британського письменника, журналіста Шона Томаса. Його роман “Крижані близнята” став світовим бестселером і перекладений тридцятьма мовами. Сара і Енгус зустрілися в компанії друзів. Шалене кохання з першого погляду — і незабаром вони одружилися, в них народилися дочки-близнючки Лідія та Крісті. Але родину спіткало лихо: одна з дочок, Лідія, загинула в наслідок нещасного випадку. Приголомшені горем, до того ж опинившись у скрутному фінансовому становищі, вони вирішують переїхати на невеличкий острів в Шотландії. Проте на подружжя чекає нове випробування… Яке, це вже ви прочитаєте в цьому, дуже захопливому романі. Неймовірно потужна, неочікувана розв’язка від якої аж сироти беруть.
Селлоу А. “Ти змінив моє життя”: роман, 2019 р. Абдель — хлопець, який усе життя грав у хованки із законом. Він не має нічого, окрім хіба що здоров’я, якому позаздрив би і Геркулес. Діє в романі і Філіп — багатій з витонченим смаком, який чудово розуміється у мистецтві. Але Філіп паралізований і самотній. За гроші не купиш співчуття, піклування та, найголовніше, друзів. І ось доля звела цих зовсім різних людей. Що з цього вийшло — читайте в романі.
Наступним автором є улюблениця мільйонів читачів Елізабет Гілберт. У нас є три її романи: “Законный брак”, “Последний романтик”, “Есть, молится, любить”. І ось нова зустріч з цією письменницею, її тонким аналітично-психологічним пізнанням людей і епох. Гілберт Е. “Походженні всіх речей”: Каунас, 2016 р. Мудрий, глибокий роман про величаве століття (XVIII-IX ст.).
Гілберт Е. “Місто жінок”: роман, Каунас 2016 р. Де моральні кордони у відносинах людей? Як їх позначити, щоб бути щасливими? Що визначає справжнє кохання? Багато питань досліджує автор роману.
Альошину Т., Метлицьку М. та Устинову Т. немає сенсу представляти. Це автори, яких добре знають і з великим задоволенням читають, чекаючи новинок. На цей раз будете із захопленням читати: Альошина Т. “Формула мого кохання”: роман, 2019 р.
Метлицька М. “Інша Віра”: роман, 2019 р.
Устинова Т. “” Сережка Артеміди”: роман 2019 р.
Придбала бібліотека і два романи сучасної української прози, які хочу представити більш детально. Перший роман належить молодій письменниці Галині Вдовиченко, інший — відомому письменнику Володимиру Лису. Вдовиченко Г. “Пів’яблука. Інші пів’яблука”: роман, 2019 р.
Цей роман дебютний для цієї молодої письменниці. Історія жіночої дружби, що дозволить читачеві поглянути на звичні речі по-новому; оповідь про долю чотирьох подруг — таких різних, але однаково близьких. Одного разу вони знаходять незвичайний сувенір. Те, що спершу здавалося просто цікавою іграшкою, починає у дивовижний спосіб змінювати життя жінок. Знахідка стане початком нових пригод. Дізнайтеся усі таємниці, прочитавши цю чудову книжку.
Лис В. “Графиня”: роман, 2018 р. (від “Золотого письменника України”). Події роману розгортаються у різних часових просторах, між таємницею дару митця, гординею та помстою. Психологічні стосунки між героями гостріші за будь-який детектив. Ви будете у захопленні від читання цього роману до останньої сторінки. В,Лис — справжній феномен сучасності. Журналіст, драматург, прозаїк, майстер витонченого слова та глибоко народний письменник. Його роман “Століття Якова” було екранізовано. З кожним новим романом В.Лис розкриває нові грані свого таланту.
Я дуже щиро сподіваюсь, що мої короткі анотації про літературні новинки зацікавлять вас і ми зустрінемось вже в стінах бібліотеки. Це лише маленька частинка того неймовірно широкого спектру книжкового фонду нашої профспілкової бібліотеки. Гадаю, що серед наших книжок ви знайдете свою, з якою вам захочеться спілкуватися тижнями, переживаючи пригоди героїв, додумуючи сюжети. А може те ж саме відбудеться за одну ніч, протягом якої ви до самого ранку не зможете випустити книгу з рук. Запрошуємо до бібліотеки! Чекаємо на вас, нагадуємо нашу адресу: пр.Конституції, 2-а. До зустрічі!
О.Зарицька, завідувач профспілковою бібліотекою АТ “ДНІПРОАЗОТ”.

Запись опубликована в рубрике Новые поступления, Профком. Добавьте в закладки постоянную ссылку.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *


+ 9 = девяносто