30 червня відбулася Всеукраїнська попереджувальна акція протесту профспілок

Акція протесту профспілок
В И М О Г И
Всеукраїнської попереджувальної акції протесту профспілок
1.Зупинити подальше просування Урядом антисоціального закону про працю, який порушує права громадян.
2. Відкликати з Верховної Ради України антипрофспілковий депутатський законопроект №2681 від «слуг народу». Профспілкову реформу проводити лише за участі самих профспілок.
3. Вилучити з законопроекту №2275 статтю щодо позбавлення прав профспілок і роботодавців на рівне представництво інтересів застрахованих осіб у фондах соціального страхування.
4. Відкликати з посади голови Комітету Верховної Ради України з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів Галину Третьякову за проведення антисоціальної політики та антигуманну позицію по відношенню до громадян України.
5. Відновити діяльність на робочих місцях і надати фінансову та матеріальну підтримку працівникам, які потерпають в умовах економічної кризи, викликаної поширенням короно вірусної інфекції. Ліквідувати заборгованість із заробітної плати.
Зберегти доступність та обсяг надання медичної допомоги населенню, припинивши  закриття закладів охорони здоров’я, звільнення медпрацівників та забезпечивши їм гідну заробітну плату, безпечні умови праці в умовах пандемії COVID-19.
30 червня в Дніпрі біля Будинку профспілок та Навчального центру облпрофоб’єднання профспілки області в ході всеукраїнської попереджувальної акції, зокрема, за участі представників профкому “ДНІПРОАЗОТ” провели Інформаційну кампанію, в ході якої ознайомили громадян з позицію наймасовішої громадської організації трудящих стосовно триваючих спроб нинішньої влади, прийняти — незважаючи на економічну кризу і наслідки карантину — нові антисоціальні та антипрофспілкові закони.
Представники профспілок роздавали мешканцям міста листівки, плакати, спецвипуск газети «Позиція», закликавши їх підтримати боротьбу профспілок за права громадян.
Голова профоб’єднання Віталій Дубіль, керівники галузевих профспілок — Андрій Берчук (автодорожники), Анатолій Яловий (культура), Сергій Козорог (освіта), Іван Сова (будівельники) та інші дали інтерв’ю представникам засобів масової інформації, які висвітлювали цей захід.
Профспілки Придніпров’я вимагают припинити наступ на права трудящих
Профспілки Придніпров’я від імені 400 тис. членів профспілок  вимагають від уряду і парламенту, народних депутатів України припинити наступ на права людини праці і відкликати законопроєкт № 2681 та припинити просування з боку Мінекономрозвитку законопроєкту № 2708 «Про працю», який на даний час  розглядається в Окружному адмінсуді м. Києва.
Текст Звернення:
«Наша країна переживає зараз дуже складні часи. Соціально-економічна криза, яка ще більш загострилась через пандемію, призвела до значного скорочення виробництва і зайнятості, стрімкого зростання зарплатних боргів ( в області – майже 400 млн. грн., а в країні – 3 млрд. грн.) та падіння життєвого рівня працюючої людини. Особливо це відчувається у такому великому промисловому регіоні, як Дніпропетровщина.
Загрозливе становище потребує невідкладної реакції уряду і парламенту. Але замість вжиття термінових заходів з виведення економіки з кризи і реальної підтримки працюючих та усіх громадян, наведення ладу в життєво важливих сферах влада йде на поводу олігархічних структур стосовно намірів підвищення вартості енергоносіїв та житлово-комунальних послуг, скорочення соціальних гарантій та обмеження прав трудящих і профспілок, що представляють їхні інтереси.
Зокрема, мова йде про наполегливе проштовхування антисоціальних, антипрофспілкових законопроєктів № 2708 «Про працю» та № 2681 щодо діяльності профспілок. І це, незважаючи на те, що вони, за висновками міжнародних організацій та Міністерства юстиції і Головного науково-експертного управління Верховної Ради, суперечать як Конституції України і діючому законодавству, так і Конвенціям Міжнародної організації праці.
Чомусь не береться до уваги й думка більш ніж 25 тисяч громадян, які підтримали електронну петицію на сайті парламенту «Про не розгляд законопроєкту №2681 як такого, що порушує права профспілок в Україні».
У якій ще країні таке можливе?!
Подібні дії владних структур викликають обурення трудящих, профспілкових організацій.
Від імені 400 тис. членів профспілок Придніпров’я ВИМАГАЄМО від уряду і парламенту, народних депутатів припинити наступ на права людини праці і відкликати законопроєкт № 2681 та припинити просування з боку Мінекономрозвитку законопроєкту № 2708 «Про працю», який на даний час розглядається в Окружному адмінсуді м. Києва.
Вважаємо що, ці законопроєкти потребують всенародного обговорення та доопрацювання спільно з соціальними партнерами, що допоможе зняти соціальну напругу в суспільстві»
Прес-центр Облпрофоб’єднання.
ПРОФСПІЛКА ДІЄ. Захистимо національні підприємства хімічної галузі
Центральна Рада профспілки працівників хімічних та нафтохімічних галузей промисловості України стурбована перспективою скорочення робочих місць  на підприємствах хімічної галузі в наслідок відмови Міністерства розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства задовільнити справедливі вимоги українських виробників мінеральних добрив щодо запровадження спеціальних заходів з імпорту мінеральних добрив в Україну.
Прем‘єр-міністру України
Денису ШМИГАЛЮ
Шановний пане Прем’єр-міністре!
Центральна Рада профспілки працівників хімічних та нафтохімічних галузей промисловості України стурбована перспективою скорочення робочих місць на підприємствах хімічної галузі в наслідок відмови Міністерства розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства задовільнити справедливі вимоги українських виробників мінеральних добрив щодо запровадження спеціальних заходів з імпорту мінеральних добрив в Україну.
Як нам відомо, за результатами проведених розслідувань, Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства підтвердило наявність фактів та обставин, що є правовою основою для запровадження спеціальних заходів. Фінансовий стан хімічних підприємств нашої галузі вказує на наявність економічної доцільності та необхідності впровадження спеціальних обмежувальних заходів, які передбачені Законом України та нормами ВТО.
Із чисельних повідомлень у ЗМІ в останній тиждень Ви неодноразово висловлювали свою думку про недоцільність введення квот на імпорт мінеральних добрив. Зрозуміло що Вашу думку мають підтримати інші члени Комісії, більшість з яких є Вашими підлеглими.
Тож звертаємось до Вас, шановний Денисе Анатолійовичу, тимчасово відтермінувати прийняття рішень з цих питань та провести перемови з усіма зацікавленими сторонами з залученням галузевої профспілки.
Дозвольте нагадати, що умови Генеральної та Галузевої угоди передбачають обов’язкове залучення профспілок до діалогу з тих питань, де йдеться про погіршення умов праці та скорочення робочих місць, як наслідок запроваджуваних Урядом заходів.
Із повідомлень у ЗМІ нам стало відомо, що найближчий час 22 червня 2020 Міжвідомча комісія з міжнародної торгівлі (МКМТ) прийме рішення, щоб такі квоти не вводити а самі розслідування припинити. Комісія навіть не розглядає інших механізмів захисту, які наразі існують.
На хімічних підприємствах: «Дніпроазот», «Рівнеазот», Сєверодонецьке об’єднання «Азот», Одеський припортовий завод, Дніпровський завод мінеральних добрив (ДЗМД), «Сумихімпром», черкаський «Азот» зайнято 19 489 працівників у шкідливих і особливо шкідливих умовах праці. Підприємства є місто утворюючими а у деяких областях (Рівно, Суми, Сєвєродонецьк) є єдиними великими платниками податків.
Отже від прийнятих рішень залежить доля людей, їх сімей та доля міст України.
З метою збереження стабільної роботи хімічних підприємств, спокою та недопущення соціально-економічної напруги та конфліктних ситуацій у трудових колективах, місцях їх проживання, прошу Вас відтермінувати прийняття такого спірного рішення, запобігти прийняттю необдуманих та невиважених рішень державними службовцями.
Як показник готовності та участі до діалогу з профспілками, на виконання умов Генеральної угоди просимо Вас, шановний Денисе Анатольовичу, короткостроково (30 днів) відтермінувати розгляд питання квотування імпорту добрив МКМТ та залучити до обговорення питання захисту національних хімічних підприємств професійні спілки, як це було зроблено раніше на прикладі аграрних асоціацій, та після чого прийняти виважене збалансоває рішення.
З повагою
Голова Центральної Ради профспілки
Микола МИЦЬКО

Запись опубликована в рубрике Профком. Добавьте в закладки постоянную ссылку.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *


× 9 = семь