Ти у мене єдина, моя азотівська родина!

ДНІПРОАЗОТ – наша сім’я
Сімейні свята для «ДНІПРОАЗОТу» — давня славетна традиція. Підприємство має усталені суто сімейні цінності, у цьому його особливість і головні риси характеру: відповідальність за справу, яку перейняв від батька та передаватимеш синам; вірність професії та рідному заводу, адже тут працює твоя родина. Загалом кожне свято на «ДНІПРОАЗОТі» по-своєму родинне, коли збираються разом і сім’ї як твоя рідня, і колективи як трудова родина.
Родинне свято – шоу-програма «Ти у мене єдина, моя азотівська родина», що відбулося у Палаці культури «Хімік» 15 жовтня під патронатом Голови Правління АТ «ДНІПРОАЗОТ» Сергія Леонідовича Сідорова, стало яскравим підтвердженням нашої сімейної традиції, родинного спілкування, єднання поколінь.
Відкрив свято колектив естрадного танцю “LeGrand”з вітальною хореографічною композицією “Моя Україна» після чого ведучі родинного свята – Тетяна Клочко та Олександр Нікологорський представили учасників шоу.
Родина Гафарових: Катерина та Михайло, працюють у проектно-конструкторському відділі, разом 11 років, і їхня донечка Мирослава.
Родина Андреєвих – Олександр і Ольга — ремонтне управління, разом 18 років, та їх донечка Єва.
Родина Соловйових – Андрій та Юлія — цех рідкого хлору та соляної кислоти, їх шлюб триває 8 років, та син Миколка.
Родина Ословських Наталія та Олександр із донечкою Ариною. Батьки працюють у цеху соди каустичної, створили родину 19 років тому.
Як зазначили ведучі свята, учасники та вболівальники зібралися в залі з приємного приводу. Осінь — багата на свята, а жовтень особливо. Наша зустріч відбувається у після день святої Покрови Богородиці, яка є символом захисту сім’ї, дарування здоров’я та збереження краси і Покровителькою українського козацтва. Сьогодні всі стали не просто глядачами, а й безпосередніми учасниками родинної шоу-програми “Ти у мене єдина, моя азотівська родина-2021”. “ДНІПРОАЗОТ” має багаті родинні традиції: десятки трудових династій працює на підприємстві, багато родин утворилося на заводі за всі роки існування. Маємо надію, що так буде і надалі, адже керівництво заводу надає цьому аспекту життя велике значення. Та й весь колектив підприємства ми з гордістю вважаємо своєю великою родиною. І цим пишаємося. Родина до родини – народ. А щоб нашому українському роду не було переводу, потрібно берегти його, шанувати. Сьогоднішнє свято – це освідчення в любові до своєї сім’ї, бажання зробити для неї щось приємне.
Оскільки шоу-програма конкурсна, то повинні бути експерти, які будуть оцінювати виступи учасників. Тому представляємо журі конкурсу :
Голова жюри — Сергій Леонідович Сідоров, Голова Правління Акціонерного Товариства “ДНІПРОАЗОТ”. До складу журі увійшли: Ігор Чепа — соліст-вокаліст Дніпровського Будинку органної музики; Зінаїда Чепа – солістка-вокалістка Дніпровського Будинку органної музики, лауреат національного конкурсу вокалістів; Микола Петрович Іщук– голова громадської організації “Майстри Петриківки”, смт. Петриківка; Ганна Тимошенко — кореспондент видання “Наш репортер”.
Умови конкурсної шоу-програми включали складні випробування: родини мали гідно показати себе у візитці – «Портрет родини», в якому глядачі мали змогу познайомитись ближче із кожною родиною, цікавим був конкурс «Талановиті діти», в якому діти демонстрували свої таланти (вокальні, танцювальні, наукові, спортивні). «Де козак, там і слава»- конкурс, в якому участь бере чоловічий склад команди. Це фізичне випробування, в якому проявляються влучність, швидкість реакції, спостережливість, винахідливість. А «Родинні вистави» — конкурс для усієї родини, в якому учасники представили театралізовані інсценування епізодів із популярних п’єс або літературних творів українських авторів. Всі конкурси оцінювалися за 10-бальною системою, а конкурс вболівальників приносив командам по 5 балів. Треба додати, що оцінювання велося за такими критеріями: артистизм і оригінальність виступів; творча індивідуальність команди; костюми та реквізит.
У першому конкурсі «Портрет родини» кожна азотівська родина представила власну родзинку. Представляючи кодну родину, ведучі були щедрими на компліменти: про Гафарових : «Вона — емоційна, активна, вогняна. З дитинства успішно займалася танцями, а сьогодні активно бере участь у якості ведучої та артистки художньої самодіяльності масових заходів, які проводяться в Палаці культури “Хімік”. Він — впевнений, врівноважений, надійний, більш стриманий, та це від уміння дорожити почуттями. Його захопленням з дитинства і зараз є футбол, а до танців він не мав жодного стосунку. Але на весіллі, під час першого танцю молодят заради коханої, він здивував усіх. Особливо рідну сестру. А сьогодні заради кохання він вперше вийшов на сцену. А донечка, що об’єднує їх, взяла від обох яскравих батьків найкраще: доброту і оптимізм. Катерина, Михайло і Мирослава Гафарови. Життя, схоже на весільний танець, романтичне, запальне, яскраве».
Про родину Ословських: «Існує думка, що подружнє життя — то велика праця, щоденна і копітка. В житті родини Ословських вирішальну роль зіграв доленосний виклик … на пожежу. Вона — диспетчер міської пожежної служби; він — пожежний, що повинен був виїжджати на цей виклик і … відбулася магія почуття. А на весіллі наречена їхала не в лімузині, як полюбляють сучасні гламурні дівчата, а в пожежній машині. Сімейне життя — не завжди свято, але родина Ословських має свій рецепт щодо щасливого існування: щоб загасити полум’я біди, поганого настрою чи будь-яких негараздів, треба вдихнути і видихнути Любов. Тоді горе відступить, життя розквітне і перетвориться на диво. Все це — родина Наталії, Олександра, Аріни та Вероніки Ословських — цех соди каустичної».
Про родину Андреєвих: «Кожен вибирає свій жанр! Як родина Андреєвих — обрали для себе жанр індійської мелодрами, в якій хімія зіграла вирішальну роль. Сюжет спочатку може видатись зовсім не логічним і не правдоподібним, та в житті може статися що завгодно. Олександр, Ольга і Єва Анреєви — ремонтне управління».
Про родину Соловйових: «Слово «шлюб» походить від старослов’янського «Сълюбити», тобто слюбитися (полюбити), а «брак» від – обрачити (обирати, вибирати). І виходить, що хлопець і дівчина полюбилися один одному та побралися. Так сталося і з родиною Соловйових, цех рідкого хлору і соляної кислоти
Всі родини представили свої портретні полотна. Вони вийшли яскравими, романтичними, іноді зворушливими, але такими цілком реалістичними і близькими кожному з нас. Поза конкурсом, але дуже співзвучно нашому родинному святу з’явився ще один музичний сімейний портрет. Точніше музичний сімейний дует членів журі програми, артистів-вокалістів Дніпровського будинку органної музики, батька і доньки — Ігоря і Зінаїди Чепи.
Не одне століття в Україні були великі міцні сім’ї. Всі жили дружно, дбали один про одного, шанували батьків. А ті, в свою чергу, любили своїх дітей і передавали їм свої знання і досвід. Сучасні сім’ї не такі великі і, часом, не такі міцні і дружні… Але родини конкурсантів є взірцем у питаннях міцності, дружби і виховання дітей. В кожній родині ростуть виховані, талановиті діти. І в цьому глядачі переконалися, переглядаючи виступи обдарованих дітей з великим задоволенням. Другий конкурс — “Талановиті діти”. І першою виступила Мирослава Гафарова, яка стала продовженням танцювальних та акторських уподобань своєї матусі. Мирослава успішно грає у новорічних виставах і відвідує колектив спортивного танцю “Фрі денс”.
Коля Соловйов, 7 років — вихованець школи швидкого рахунку “Соробан” виступив з унікальним «номером», вправляючись із складними завданнями усного математичного рахунку. Хлопчик – просто молодець!
Єва Андреєва представила дуже складні вправи полденсу – танцю на пілоні, який ще називають пол-спортом. Це сучасний вид спорту, що поєднує елементи спортивної гімнастики, хореографії та найскладніших акробатичних елементів. Більше того, Міжнародний Олімпійський Комітет планує включити танці з пілоном у програму олімпійських ігор. Єва виступила на найвищому рівні, зал був у захваті і нагородив юну спортсменку гучними аплодисментами.
Талановито і яскраво виступили на сцені “Лялечки” — Аріна та Вероніка Ословські разом із танцювальним колективом “Легранд” Це майбутні визначні танцюристки, а вже сьогодні – наша гордість та радість родини.
Шоу-програма родинного свята проходила у після день Святої Покрови, яка вважалась і покровителькою українського козацтва. А з 2014 року відзначаємо ще й День Захисника України. Як сказали ведучі: «Україна – країна трагедій і краси, країна, де найбільше люблять волю і найменше знали її, країна гарячої любові до народу і чорної йому зради. Довгої вікової героїчної боротьби за волю. Здавалося б, що не зрозумілого: у часи третього тисячоліття кожна держава має право на самовизначення! Але ж ні! Вже восьмий рік поспіль триває війна за незалежність України, восьмий рік поспіль Збройні Сили України дають гідну відсіч ворогу. Вже восьмий рік поспіль на тій війні гинуть мужні, гідні, красиві, віддані мужчини: чоловіки, сини, брати, друзі, кохані. Вони там ціною свого життя дають можливість нам тут святкувати, працювати, виховувати, розважатись, відпочивати… В залі на родинному святі були присутні мужні воїни Збройних Сил України нашого міста і, зокрема, АТ “ДНІПРОАЗОТ” (на заводі їх 56), які не з чуток знають, що таке захищати Батьківщину під час проведення антитерористичної операції на сході. Ми щасливі, що ви сьогодні живі, і, сподіваємось, здорові, із своїми родинами розділили разом з нами радість свята, радість спілкування.
Всі присутні у залі вшанували хвилиною мовчання пам’ять героїв, які не повернулися до батьківського дому, до своєї родини, до своїх дітей, захищаючи волю України та право на самостійність . Після хвилини мовчання солістка студії «Соло» Людмила Неділько виконала пісню «Молитва».
Родинне свято продовжили батьки — захисники роду, годувальники родини.
Тато – це основа сім’ї. Батькове слово, батьків приклад завжди були законом. Він має в сім’ї безперечний авторитет. Тож наступний конкурс для татусів «Де козак, там і слава» став перевіркою саме чоловічих якостей. На сцену запросили Михайла Гафарова, Олександра Ословського, Олександра Андреєва та Андрія Соловйова.
Для справжніх козаків і випробування були козацькі. Славні лицарі, справжні патріоти, сміливі, винахідливі, відчайдушні, вправні – такими були запорожці. Такими ж вправними, відчайдушними та винахідливими проявили себе учасники конкурсу, справжні нащадки козаків, гідно витримавши іспити інтелектуальними козацькими забавами, стрибками у мішках та конкурсною дегустацією міцних напоїв на меду — січовик повинен був вміти пити горілку і не п’яніти. Хлопці досить легко вгадали в якому келиху медівка класична, калганівка, кедрівка, хреновуха, перцівка, зубрівка.
Яскравим, живим, талановитим, креативним став фінальний конкурс «Родинні вистави». Традиція розігрувати сценки та вистави у сім’ях з’явилася за давніх часів, коли не було ні кіно, ні телебачення, ні, тим більше, інтернету. Під час свят, або у вільні від роботи години родина збиралася у найбільшому приміщенні і молодші члени сім’ї робили постановки, грали на інструментах, співали перед старшими. І це об’єднувало і розважало. Так от, нашим учасникам було запропоновано розіграти епізоди із видатних творів української літератури. Своє акторське мистецтво родина Гафарових продемонструвала постановкою за мотивами романа Павла Загребельного “Роксолана” (Роксолана — Катерина Гафарова, Султан — Михайло Гафаров, слуга — Мирослава Гафарова). Родина Андреєвих запропонувала переглянути виставу у жанрі триллер та жахи за мотивами «Вечорів на хуторі поблизу Диканьки» (Оксана — Ольга Андреєва, Вакула — Олександр Андреєв, чорт — Єва Андреєва). А от родина Соловйових представила дещо забутий жанр — лялькову музичну виставу за мотивами української народної казочки.
Родина Ословських представила свій варіант безсмертної комедії Михайла Старицького “За двома зайцями” (Проня Прокопівна — Вероніка Ословська, батько — Олександр Ословський, мати — Нататія Ословська, Химка — Аріна Ословська).
Супроводжувала шоу-програму родинного свята концертна програма у виконанні колективів художньої самодіяльності Палацу культури “Хімік”: “Легранд”, “Соло”
Настав час підбивати підсумки конкурсної програми, і слово надається Голові Правління АТ «ДНІПРОАЗОТ», голові журі конкурсу Сергію Леонідовичу Сідорову.
— Сьогодні дуже важко було визначитися з переможцями, бо всі родини показали найвищий рівень сімейної дружби, мистецької майстерності, поділилися з глядачами справжнім теплом і світлом. Дякую усім учасникам за сміливість, красу, тепло ваших сердець, вірність працьовитій родині «ДНІПРОАЗОТу»! За підсумками конкурсу переможцями у номінації «Найромантичніша родина» стала сім’я Соловйових, у номінації «Родинне вміння – із покоління в покоління» перемогу здобула родина Андреєвих, а сім’я Ословських здобула звання «Творча родина». Переможцями шоу-програми «Ти у мене єдина, моя азотівська родина» журі визнало родину Гафарових, яким вручили Диплом переможців, цінний приз, путівку на відпочинок та подарунки.
Учасників очікував ще є один сюрприз. Кожній родині від щедрої душі до родинного столу подарували короваї, сувенірні напої для татусів та солодощі для дітей. На щастя, на добро, на достаток!
Бажаємо всім родинного затишку, благополуччя та миру в нашій великій українській родині.

Запись опубликована в рубрике Дворец культуры, Наша газета, Профком. Добавьте в закладки постоянную ссылку.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *


3 + = четыре