Довгоочікуване повернення вокального конкурсу «Запали свою зірку»

Культура Великої хімії
Вже не перший місяць йде наполеглива підготовка до довгоочікуваного вокального конкурсу «Запали свою зірку». Ще восени, ми очікували на грандіозне шоу, але пандемія внесла свої корективи. Тому нарешті 11 лютого відбудеться дійство на яке чекає уся сім’я «ДНІПРОАЗОТу»! Конкурс має довгу та цікаву історію, не одне покоління працівників підприємства приймали у ньому участь. Вже багато учасників навіки закарбували своє ім’я в творчій історії підприємства, їх пам’ятають, вони залюбки приймають участь в усіх культурно-масових заходах «ДНІПРОАЗОТу» та ПК «Хімік». Наша велика сім’я підприємства цього року поповниться новими іменами талановитих працівників, які вже не можуть дочекатись свого тріумфального виходу на сцену, бо їм є що показати та чим здивувати!
Під час репетицій редакція газети зустрілась з режисером цього чудового конкурсу, керівником танцювального колективу «LeGrand» Вікторією Лисициною і дізнались усі подробиці про історію конкурсу, підготовку до нього та, що саме чекає нас у цьогорічному вокальному конкурсі підприємства?
Конкурс «Запали свою зірку», вперше відбувся у 2009 році, тоді участь у ньому приймали 40 конкурсантів. На той час конкурс був різножанровим, зовсім не таким, як зараз. Конкурсанти змагались у таких номінаціях як: хореографія, вокал, гра на музичних інструментах. Змагання відбувалось 2 дні, ви уявляєте, яка була кількість яскравих номерів і, як складно було журі визначитись із переможцями.
Трохи пізніше із різножанрового конкурсу він поступово став суто вокальним, тому як азотники ну дуже полюбляють співати, а особливо на найбільшій сцені міста. Кожен рік тема конкурсу змінюється, ми обираємо інший напрямок, щоб кожен рік був унікальним та яскравим, не схожий на попередній. Мають змогу приймати участь у конкурсі всі працівники підприємства, але є одна умова, що учасники, які зайняли 1 місце, не мають змоги більше прийняти участь у конкурсі в наступних роках, вони вже внесли своє ім’я в співочу історію «ДНІПРОАЗОТу».
Якщо згадати наші таланти, то серед них усі — аматори, це їх хобі, але вони не поступаються професіоналам, вони демонструють вражаючі результати, багато із них є переможцями конкурсу:
Тетяна Пономарьова, яка працює в УСГ, багато років приймала участь у конкурсі, доводила, що гідна перемоги. Вона дуже гарна артистка, кожна її репетиція проходила до того часу, поки усе не буде ідеально. За часи її участі у конкурсі, були різні ситуації, злети й падіння, але вона ніколи не здавалась, завжди впевнено та плідно крокувала до заповітного призового місця. І нарешті, вона зайняла 3 призове місце! Тетяна яскравий приклад того, що ніколи не потрібно здаватись і завжди працювати над собою, бо тільки так можна досягти успіхів! Також участь у конкурсі приймав і син Тетяни – Костянтин Пономарьов, його виступ високо оцінили журі та глядачі і він зайняв 1 місце, не зважаючи на те, що це був його дебют.
Людмила Неділько зараз є постійною співачкою у ПК Хімік, без неї не проходить жоден концерт, також є учасницею конкурсу «Запали свою зірку». Разом з колегою, у 2009 році, вони демонстрували свою акторську та декламаторську майстерність. А вже через деякий час, Людмила спробувала співати, у неї це вийшло, почала займатись у вокальній студії «Соло» і вже на це час вона є сформована артистка. Головне не боятись та розвиватись!
Володимир Коваль, який є улюбленцем глядачів, дуже талановитий, хоч і професійно не займався, але зміг підкорити глядачів та журі і здобув одразу перше місце на конкурсі. Тому не обов’язково бути професійним співаком або співачкою для того, щоб перемогти у конкурсі та довести усім, що ти талановитий!
Олександр Чирва, Галина Сурмач (ветеран підприємства), Марина Бредіс, Костянтин Дорошенко, Ірина Царенко (Білозерцева) та багато інших талановитих працівників підприємства!
У багатьох немає цілі саме перемогти, для них велике бажання та радість, просто прийняти участь та вийти на велику сцену, аби подарувати глядачам свою майстерність та енергію. Адже всі багато працюють і часу на своє хобі майже немає, а конкурси і концерти, які ДНІПРОАЗОТ та ПК Хімік створюють для працівників підприємства є для них відрадою та можливістю реалізувати свій потенціал.
У цьому році позмагаються за звання кращого вокаліста підприємства 12 конкурсантів з різних підрозділів. В цьому році тема конкурсу дуже сучасна «Найпопулярніші хіти останніх років», завдання учасників обрати для себе хітову композицію, яка зможе запалити увесь глядацький зал. Учасники цьогорічного конкурсу дуже різноманітні у виборі композицій, анітрохи не впливає на вибір вік, тому як пісні обирають енергійні та молодіжні, вони дуже хочуть спробувати щось нове та нетипове для них, глядачам ні на мить не доведеться нудьгувати, а навпаки підспівувати, ми впевнені, будуть усі! Також наші конкурсанти працюють над собою, це вже видно неозброєним оком, бо с кожною репетицією, вони стають кращою версією самих себе.
Члени журі цьогоріч — професіонали своєї справи та дуже цікаві особистості, які також будуть виступати на нашій сцені, вони покажуть гарний приклад для наших конкурсантів, щоб у них був стимул до подальшого розвитку.
Критерії оцінювання залишаються незмінними це – безсумнівно вокал, також артистизм, вміння поводити себе на сцені, створення певного образу, вміння його правильно показати.
На глядачів очкує яскраве, запальне та незабутнє шоу, тому що пісні й образи підібрані безсумнівно вибухові, які забути неможливо. Лірики в цьому році не буде, ми хочемо, аби атмосфера танцю та драйву, не покидала наших глядачів та журі. Усі номери будуть супроводжуватись танцям та яскравими костюмами. Разом з нашими конкурсантами будуть танцювати на одній сцені найкращі колективи міста: LeGrand, Fleur, Free Dance, Ельджемаль.
І ми сподіваємось звісно на підтримку вболівальників, дуже важливо, аби учасник виходив на сцену і розумів, що в залі його підтримують та люблять, це додає стимулу та жаги до перемоги.
В цьому році багато молодих та нових конкурсантів, які засяють на нашій сцені та будуть боротись за перемогу, серед них: Миколай Ганага, Алла Дегтярьова, Андрій Соловйов та Олександр Нікологорський. Вони вперше будуть приймати участь у конкурсі «Запали свою зірку», але вже готують яскраві та цікаві номери, до того ж зовсім не поступаються тим, хто приймає участь не вперше, тому ми впевнені, що перший млинець, як кажуть, не буде зіпсований!
Про те, як йде підготовка до конкурсу, ми дізнались у учасників цьогорічного шоу «Запали свою зірку» — Лариси Кіби та Олександра Нікологорського. Вони залюбки поділились з нами своїми емоціями, розповіли про те, як готуються до конкурсу та на що саме ми побачимо на сцені під час виступу?
Лариса Кіба: Цього року у мене невеликий ювілей, я приймаю участь в конкурсі п’ятий раз. П’ятірка це гарне число, гарна похвала для відмінника. До участі в конкурсі підходжу з великою відповідальністю, жагою та прагненням, щоб все було на висоті, систематично займаюсь репетиціями та вдома усіх розважаю своїм співом, добре, що є на кому відточувати свою майстерність! Конкурсанти в цьому році дуже талановиті та харизматичні, але конкуренції не відчуваємо, усі роблять те, що їм до душі. В першу чергу для себе, я хочу отримати задоволення від виступу та отримати заряд позитивної енергії від глядачів. Здивую, як завжди запальними танцями, піснею, театралізацією номеру. Усі мої виступи – це завжди шоу, я намагаюсь прожити кожен виступ та пропустити його через себе, тоді усе виходить на 100%. Все буде яскраво, запалювати серця глядачів буду – це вже точно. Бажаю усім учасникам успіхів, нехай щастить у підготовці до шоу, адже всі чекають від нас моря позитиву, енергії та яскравих виступів. Я впевнена, ми в цьому році всім доведемо, що найталановитіші люди на «ДНІПРОАЗОТі»!
Олександр Нікологорський: заспівати на великій сцені ПК «Хімік» було моєю мрією ще з дитинства! Приходячи на концерти, я навіть трохи із заздрістю дивився на артистів та захоплювався їхньою майстерністю, енергією, якою вони наповнюють увесь концертний зал. Тому, коли почув про конкурс, відразу захотів прийняти в ньому участь, розумів, такої можливості, я втратити не можу! Цього року я приймаю участь в конкурсі уперше. Видатних вокальних даних не маю, але маю бажання та величезний запал енергії, який так і рветься назовні. Навіть пісню обрав одного із своїх улюблених співаків, бо вона запальна і в ній можна розкритись, як артист та передати ті емоції, які переповнюють мене. Тому глядачів обіцяю запалити танцями та звісно ж піснею. Цьогорічні конкурсанти всі дуже талановиті та вмотивовані, не дивлячись на велику зайнятість в роботі, брак вільного часу, сім’ю та дітей, вони знаходять час для свого улюбленого хобі. Великої конкуренції не відчуваю, адже всі ми — одна велика родина «ДНІПРОАЗОТу», головна мета — подарувати людям гарний настрій та самому на сцені отримати задоволення. Бажаю усім учасникам перемоги, перемоги над собою та своїми страхами, моря позитиву та задоволення від конкурсу та зовсім не думати про призові місця!

Запись опубликована в рубрике Дворец культуры, Наша газета, Профком. Добавьте в закладки постоянную ссылку.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *


2 × девять =