Гаряча вдячність «ДНІПРОАЗОТу» за збереження культурної спадщини

Культура Большой химии
Першим гастрольним виступом у Палаці культури «Хімік» став у січні концерт відомого в Україні та поза її межами танцювального колективу «Славутич» (місто Дніпро). Важливим фактом є те, що на благодійній основі квитки на концерт «Славутича» отримали сто ветеранів праці нашого підприємства, а для доправки самих акторів ансамблю та досить значного за обсягом реквізиту був наданий комфортний автобус «ДНІПРОАЗОТу».
Як виявилося у розмові з керівниками та акторами «Славутича», колектив щиро вдячний «ДНІПРОАЗОТу» та особисто Голові Правління Акціонерного Товариства С.Л.Сідорову не лише за постійну підтримку та дружбу саме з цим колективом, але й в цілому за збереження культурної спадщини, утримання потужної навіть у масштабах області культурної платформи – ПК «Хімік». Окрему подяку керівництво ансамблю висловило і директору нашого культурного закладу А.І.Чайці за гостинність, високий організаційний рівень підготовки гастрольних виступів, надання можливості демонстрації повного спектру шоу-програми, де свою майстерність демонструє унікальна ж синергія «Славутичу»: об’єднання вокально-хорового, танцювального, балетного та музичного мистецтва.
Надаємо слово нашим гостям.
Дружба довжиною в десятиліття
Тетяна Соломка, директор національного хореографічного ансамблю «Славутич», заслужений діяч культури України:
— Ми щиро радіємо, що у січні ансамбль «Славутич» приїхав саме у Палац культури «Хімік» з показом зимової концертної програми на початку нашої гастрольної програми. Це дуже важлива прикмета і за традицією – гарний почин. Нас завжди дуже гостинно зустрічає ваш Палац культури і ваш глядач, наша дружба, плідне мистецьке співробітництво з «ДНІПРОАЗОТом» та ПК «Хімік» мають стаж у десятиліття, тому для нас стало традицією обов’язково дарувати вам наші концерти. Дуже приємно, що Голова Правління АТ «ДНІПРОАЗОТ» С.Л.Сідоров добре знає наш колектив, що пропагує національну культуру Придніпров’я, і часто запрошує «Славутич» на яскраві заводські культурні заходи. Нещодавно у вас проходив чудовий дитячий танцювальний фестиваль, і помічник художнього керівника нашого колективу з великим задоволенням приймав участь у роботі журі цього фестивалю. Дуже важливо, що керівник «ДНІПРОАЗОТу» підтримує культуру, — а ми добре розуміємо, що вона не здатна бути прибутковою, але істинну вартість має велику. Ви підтримуєте Палац культури, який на відміну від багатьох подібних закладів в Україні не зазнав руйнації, продовжує жити яскраво, зберігаючи культурні традиції, затишок і тепло. Це великий плюс керівництву заводу та цього Палацу, тому ми із задоволенням даруємо свято танцювального мистецтва вашому глядачеві. Наша програма присвячена відразу всім зимовим празникам, починаючі зі свята Андрія, Катерини, Калити, і завершуючи Водохрещею. Велика подяка вашому колективу і за те, що нам надано автобус для поїздки з обласного центру до ПК «Хімік». У наш непростий час заплатити за транспорт достатньо складна справа – культура економить кожну копійчину. Все життя я працюю у культурній сфері – з 1987 року, — раніше вона цінувалася за виховання патріотизму, високого рівня естетичного смаку, а зараз, у ринкових умовах ми маємо утримувати себе самі, тому вашу допомогу цінуємо дуже щиро, з великою подякою.
ПК «Хімік» зберігає найвищий рівень творчого натхнення
Головний диригент оркестру ансамблю «Славутич», композитор Віктор Чорнокнижний:
— Сьогодні ми привезли для ваших глядачів шоу «Миколай іде – Різдво веде». Це вже відпрацьована програма, але з деякими новітностями, і глядачі дуже емоційно її сприймають скрізь. Я впевнений, що і у вас буде так само. Коли ми приїжджаємо до ПК «Хімік», то завжди зустрічаємо не лише теплу гостинність, — у вас і в технічному плані все організовано на найвищому рівні збереження творчого натхнення: звук, світло, зручні умови для репетицій та підготовки виступів. Нам приємно тут працювати і дуже комфортно. Ми дякуємо вашому привітному глядачеві, вашому заводу та його цеху культури за збереження всіх надбань і особливо соціальних. Ми разом несемо українську, нашу патріотичну традицію і маємо можливість дарувати глядачам радість, щоби вони не забували про головне – всі ми — українці.
«ДНІПРОАЗОТ» і «Славутич» — надійні друзі
Інна Кулик, артистка балету ансамблю «Славутич»:
— Сьогоднішня програма має певні особливості з огляду на те, що всі наші актори виконують впродовж одного шоу цілу низку різних ролей, втілюючи в кожну свої яскраві погляди. Тут є всі традиції, обряди, ритуали, де мистецтво балету дуже цікаво, на мій погляд, ілюструє саме народні особливості нашої культури. Як і в цілому в національній культурі, у нашому шоу є багато моментів адресованих дітям. Вокально-хореографічний ансамбль органічно об’єднує балетне мистецтво і фольклор, можливості вокалу. Загалом це унікальна синергія, якщо брати до уваги ще і наявність власного оркестру, тобто живої музики. Я не знаю в Україні нічого подібного і вважаю мистецькі традиції «Славутича» унікальними – у нас танцюють всі: і хор, і оркестр, і глядачі.
Гарячі долоні наших глядачів
Юрій Дузенко, художній керівник ансамблю «Славутич», заслужений артист України:
— Ми дуже дякуємо керівництву «ДНІПРОАЗОТу» та ПК «Хімік» за можливість виступати на сцені цього прекрасного культурного закладу. Особливо дякуємо за збереження вашим колективом всіх традицій культурної спадщини. Розумію скільки це коштує підприємству – всі хочуть та не всі можуть витримувати виклики часу так, як це роблять ваші керівники. Ми дуже любимо ПК «Хімік», і коли люди аплодують нам стоячи, — це завжди приємно і дуже важливо для акторів. Якою б не була ситуація в країні, саме той факт, що люди приходять на концерт, свідчить про сталість української культури, іі особиста подяка тим, хто її турботливо зберігає – маю на увазі керівництво вашого підприємства. Дуже приємно коли і ветерани, і молодь зустрічають наші виступи з гарячими долонями. Ми і в минулі роки приїжджали сюди, завдяки запрошенням вашого керівництва, а зараз нас не просто запросили, а навіть надали транспорт. Для ансамблю, для акторів танцюристів дуже важливо вийти на сцену, відчути живий відгук глядача. Тож дякуємо вам, до нових зустрічей!

Запись опубликована в рубрике Дворец культуры, Профком. Добавьте в закладки постоянную ссылку.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *


× 9 = один