Волейбол: тільки кращим усміхається перемога

Спортивна орбіта
Весна – сезон традиційного волейбольного турніру в залік Спартакіади трудящих ПАТ «ДНІПРОАЗОТ». Цього року в ньому брали участь тринадцять команд, ігри між якими тривали протягом трьох місяців. Більше ста наших волейболістів тішили своїх уболівальників завзятою грою.
Волейбол займає особливу нішу в змаганнях Спартакіади підприємства. Велику роль в цьому виді спорту відіграють два фактори: майстерність гравців та їх антропометричні дані. А саме тому команди в лавах яких є такі гравці завжди претендують на призові місця. Як, наприклад, команда ремонтного управління (РУ), до складу якої входять Дмитро Якушенко, зріст якого сягає під два метри і досвід гри у волейбол набувався ще з студентських років, а також сильний і спритній Володимир Чимбарь. Завдяки цим спортсменам команда РУ не тільки потрапила у фінальну пульку, але й зуміла переграти в принциповій грі дуже сильну команду проектно-конструкторського відділу (ПКО) на чолі з досвідченим Володимиром Сергєєвим – гравцем волейбольної збірної «ДНІПРОАЗОТу». Таким чином, вперше за багато років, команда ПКО задовольнилась п’ятим місцем. А ось команда ЦПА, на чолі з Русланом Соломкою та у складі молодих гравців Руслана Бабця, Віталія Демченко та ін., змогла піднятись в турнірній таблиці на шосте місце, здобувши такі потрібні їй бали в залік загальної Спартакіади.
Приємно здивували та потішили своїх уболівальників команди теплоелектроцентралі (ТЕЦ) та управління, вперше виступивши в змаганнях, але продемонструвавши хороший рівень волейболу.
Ну, а тепер – до найцікавішого. Багаторічні учасники фінальної пульки команди цеху карбаміда-2, енергоуправління та цеху соди каустичної змогли влаштувати справжнє волейбольне шоу. Всі їхні ігри пройшли в безкомпромісній грі, де, бувало, розігрувалась перемога одразу в трьох партіях. І можна сміливо сказати, що всі три команди заслуговували на найвищі нагороди. Але команда Миколи Курмаза змогла переграти суперників у фіналі і завоювала перше місце не програвши за турнір жодної партії. Браво виконавцям – Сергію Аученкову, Андрію Дорожинському, Владу Маренко, Дмитру Гляненко. В минулорічному чемпіонаті ця команда на чолі з Ігорем Фокіним вимушена була вдовольнитися другим місцем, але 2014 рік став для неї зоряним часом перемоги. Приємно відмітити також гравців команди енергоуправління, які стабільно займають призові місця у всіх спортивних змаганнях, що проходять на «ДНІПРОАЗОТі».
Волейбольний турнір обслуговував наш добрий знайомий – арбітр Василь Вербецький. Працюючи викладачем фізичного виховання Дніпродзержинського технологічного коледжу, він не тільки готовить багатьох майбутніх спеціалістів для ПАТ «ДНІПРОАЗОТ», а й на протязі багатьох років плідно співпрацює з колективом СК «Промінь».
Т.Мішина, інструктор СК «Промінь».

Запись опубликована в рубрике Профком, Спорткомплекс. Добавьте в закладки постоянную ссылку.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *


три × 6 =