Звернення Головного управління ДСНС у Дніпропетровській області

Щорічно в літній період відбувається загоряння сухої трави, що тягне за собою виникнення пожеж, в тому числі неподалік від сіл і садівництва. Серйозну небезпеку несуть в собі пожежі в лісових і лісопосадочних зонах. Дим, який виділяється, негативно позначається на здоров’ї людей.Крім того, необхідно враховувати активне спалювання сміття на приватних секторах — такі дії по знищенню сміття заборонені повсюдно, але дачники халатно ставляться до цього.
Співробітники Служби порятунку нагадують людям про небезпеку розведення вогнищ на відкритих територіях. Рятувальники особливо наголошують на необхідності суворого дотримання правил безпеки під час відвідування лісових масивів, адже порушення елементарних правил пожежної безпеки може стати причиною масштабних пожеж та трагічних наслідків.
Також закликали батьків не допускати дитячих пустощів  та пильно стежити за дітьми під час відпочинку.  

Щорічно в літній період відбувається загоряння сухої трави, що тягне за собою виникнення пожеж, в тому числі неподалік від сіл і садівництва. Серйозну небезпеку несуть в собі пожежі в лісових і лісопосадочних зонах.  Дим, який виділяється, негативно позначається на здоров’ї людей і руху транспорту. Крім того, необхідно враховувати активне спалювання сміття на приватних секторах — такі дії по знищенню сміття заборонені повсюдно, але дачники халатно ставляться до цього. На жаль, по більшій своїй частині, лісові пожежі відбуваються через необдумані і необережні дії людей. Тому ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області нагадує про наступні правила:
—        забороняється спалювання сміття біля будинків, будівель, приміщень;
—        допускається спалювати сміття виключно в місці, спеціально відведеним для цього,  контролюючи процес спалювання;
—        ніколи не дозволяйте дітям наближатися до вогню, адже, він може створити безпосередню небезпеку для здоров’я і життя багатьох людей;
—        необхідно стежити за тим, щоб діти не розводили вогонь;
—        забороняється розведення багаття під деревами, у місцях накопичення сміття;
—        не допускайте залишення непогашених недопалків і палаючих сірників.
Якщо ви помітили загоряння, негайно повідомте про це за номером «101».  І якщо є можливість, спробуйте припинити горіння, використовуючи підручні засоби.
Давайте берегти зелені легені планети, своє житло, здоров’я та життя!

ДСНС у Дніпропетровській області ,також нагадує, що не можна використовувати для розпалювання легкозаймисті та горючі рідини: горючі пари під час піднесення сірники можуть обпалити вас, а якщо в мангалі або багатті є хоч одна іскорка, то не виключена ймовірність того, що пляшка з рідиною може спалахнути в ваших руках.
Переконливе прохання до батьків: не залишайте дітей без нагляду біля багаття, щоб дитячі пустощі не перетворилися в «велику пожежу». Не допускайте їх ігор з вогнем! Проводьте з ними роз’яснювальні бесіди, про те, що сірники не іграшка, що не можна кидати в багаття незнайомі предмети, поясніть їм, що від їх правильної поведінки часом залежить їхнє власне життя.

Інспектор 15 ДПРЧ К.А. Похил

Запись опубликована в рубрике Без рубрики с метками . Добавьте в закладки постоянную ссылку.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *


8 − восемь =