Звернення Головного управління ДСНС у Дніпропетровській області

ДСНС у Дніпропетровській області звертається до батьків, бабусь, дудусів та педагогів – «Дбайте про безпеку дітей, дотримуючись правил безпечної поведінки в побуті. Виховуйте у дітей навички культури безпечної поведінки, демонструючи на власному прикладі обережність у поводженні з вогнем, газом, водою, побутовою хімією, ліками. Виділіть декілька хвилин на відверту розмову з дітьми. Пам’ятайте, ці хвилини вимірюються ціною життя. А щоб неждана мить не стала початком великої біди – потрібно давати дітям чіткі знання і вміння, як діяти в тій чи іншій ситуації. Пам’ятайте, що життя ваших дітей залежить лише від вас самих!».
Також, була наведена сумна статистика дитячого травматизму та загибелі, а саме, в  2015 ріці під час пожежі загинуло 7 дітей та травмовано 12. У цьому році від дитячих пустощів з вогнем виникло 7 пожеж, під час яких травмовано 6 дітей. З початку купального сезону на водоймах області загинуло 3 дитини. Також, впродовж останніх років є випадки загибелі дітей причиною яких стали недобудовані будівлі.

Бережіть себе та своїх близьких! При виникненні надзвичайних ситуацій телефонуйте до Служби порятунку «101»!

Так, 28 червня, з вікна 4 поверху по вулиці Гагаріна міста Авдіївка випав маленький хлопчик. Дитина була доставлена в стані коми в міську лікарню. На допомогу маленькому пацієнтові прийшла велика команда медиків. За життя дитини боролися хірурги, реаніматологи, травматологи, анестезіологи, військові медики. Стан малюка розцінювалося як вкрай важкий. Місцевим лікарям спільними зусиллями вдалося стабілізувати стан дитини і підготувати його до транспортування в лікарню міста Дніпро.
Нещасний випадок стався через недогляд батьків. Маленький Сашко знаходився на підвіконні і спершись на москітну сітку, випав з вікна.

Шановні батьки! Навчайте своїх дітей правил безпеки і не залишайте малих без уваги! Давайте разом зробимо так, щоб літній відпочинок залишив тільки приємні спогади та враження!»

Так, 13 червня о 10:21 до cлужби порятунку «101» від перехожих громадян надійшло повідомлення про те, що у Амур-Нижньодніпровському районі в озері Куряче поблизу вулиці Трансформаторна людина заплила в заборонену зону та пірнаючи потонула. Водолазами-рятувальниками аварійно-рятувальної частини на водних об’єктах Головного управління ДСНС України у Дніпропетровській області, за допомогою спеціального водолазного обладнання було обстежено близько 200 квадратних метрів акваторії озера. О 11:19 на відстані 6 метрів від берегу  на глибині 4,5 метрів знайдено тіло потонулого, вилучено з води та передано співробітникам поліції. Загиблим виявився молодий хлопець, мешканець міста Дніпро 1987 року народження. До місця події було залучено 2 одиниці техніки та 5 чоловік особового складу ГУ ДСНС у Дніпропетровській області.

Інспектор 15 ДПРЧ К.А. Похил

Запись опубликована в рубрике Без рубрики с метками . Добавьте в закладки постоянную ссылку.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *


два − = 1