Звернення Головного управління ДСНС України у Дніпропетровській області щодо попередження загибелі людей під час виникнення надзвичайних ситуацій,подій та пожеж

15 ДПРЧ 2 ДПРЗ інформує:
До Служби порятунку “101” з проханням про допомогу звернулася самотня жінка похилого віку, 1940 року народження, що мешкає за адресою вулиця Леваневського, селища Петриківка. Бабуся повідомила, що внаслідок сильних поривів вітру 2 серпня у неї на подвір’ї впало дерево, котре перегородило вихід з будівель. Особовим складом 2–го караулу 53-ї Державної пожежно-рятувальної частини ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області, було проведено роботи щодо розпилювання дерева та його утилізації. За надану оперативну допомогу, щодо ліквідації наслідків негоди, господарка домоволодіння щиро подякувала працівникам ДСНС Петриківщини. Допомога населенню, а тим більше, самотнім особам та особам похилого віку являється одним із важливих напрямків повсякденної роботи рятувальників селища Петриківка.

****
4 серпня о 12:05 на пункт зв’язку частини надійшло повідомлення від сестри громадянина про необхідність надання допомоги брату з обмеженими можливостями у відчиненні вхідних дверей квартири у 5-ти поверховому житловому будинку по вулиці Ювілейна.
На допомогу прибув особовий склад 33 державної пожежно-рятувальної частини ГУ ДСНС у Дніпропетровській області. На місці виклику рятувальники за допомогою висувної трьоколінної драбини потрапили на балкон другого поверху де і відчинили вхідні двері.
Сестра та мешканець квартири були дуже вдячні рятувальникам за оперативність та злагодженість дій

Головне управління ДСНС України у Дніпропетровській області  просить проявляти особливу пильність та обережність при використанні відкритого вогню, газового і електричного обладнання та устаткування. Керівникам підприємств, установ та організацій необхідно бути пильними при використанні електричного обладнання та забезпечити його безпеку. У разі виникнення будь-якої надзвичайної ситуації рятувальники просять негайно телефонувати в Службу порятунку за номером «101»

Так, 3 серпня о 03:28 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про пожежу, яка виникла в Комунальному закладі «Міська клінічна лікарня № 16», за адресою: проспект Богдана Хмельницького міста Дніпро. За лічені хвилини на місце події прибули вогнеборці пожежно-рятувальних частин обласного центру за підвищеним номером виклику. По прибуттю встановлено, що загорання виникло на 1-му поверсі в апараті для приготуванню кави, з послідуючим розповсюдженням сильної задимленості на 5 поверх лікарні. Особовим складом підрозділів ДСНС з 5-го поверху будівлі по сходовим клітинам виведено на свіже повітря 46 пацієнтів та 7 осіб працюючого персоналу. Загиблих та постраждалих не має. О 04:13 фахівці Служби порятунку «101» ліквідували пожежу на початковій площі 2м2. На місці події працювало 8 одиниць основної та спеціальної пожежно-рятувальної техніки та 29  чоловік особового складу.
Причина пожежі встановлюється.

Головне управління ДСНС України у Дніпропетровській області звертається до мешканців Дніпропетровщини, що чимало дерев залишаються в аварійному стані і від сильного вітру можуть впасти на будівлі, машини та покалічити людей. Тому під час негоди будьте пильними та намагайтеся  залишатися вдома або в безпечному місці.

Чималої біди наробив буревій на території Дніпропетровської області. Лише за добу до Служби порятунку «101» надійшло 18 звернень, 15 з яких надійшло з обласного центру, а інші з Царичанського, Cинельниківського  та Петриківського районів. Рятувальники оперативно реагували на прохання громадян допомогти їм прибрати дерева, які впали внаслідок негоди. Більшість дерев або гілок від них впали на проїжджу частину дороги чим обмежило рух транспорту.  Також, особовий склад пожежно-рятувальних підрозділів залучалися і для чергування на місці події, де працювали інші підприємства по прибиранню наслідків буревію. Один з таких випадків стався в місті Дніпро, за адресою вулиця Юрія Савченка, де впало дерево на електричні дроти та частково на автомобіль. Загалом серед наслідків негоди численні обриви дротів, зламані опори та дісталося і машинам, які під час буревію стояли під деревами.

Головне управління ДСНС у Дніпропетровській області попереджає: будьте обережні та пам’ятайте, що дотримуючись правил поведінки під час відпочинку на водоймах ви можете бути впевнені, що ваш відпочинок не закінчиться трагічно, а принесе лише приємні спогади та задоволення!

Так, 3 серпня о 19:25 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про нещасний випадок на воді, що стався в районі неексплуатуємого готелю “Парус” на річці Дніпро в місті Дніпро, Центральний (Кіровський) район, Січеславська Набережна. Від громадянина надійшло повідомлення, що внаслідок нехтування правил поведінки на воді, знаходячись у нетверезому стані, потонув його знайомий (орієнтовно 1995 р.н., інші дані встановлюються). Співробітниками аварійно-рятувальної частини на водних об’єктах ГУ ДСНС у області було обстежено 1000 метрів квадратних акваторії річки, тіло не знайдене. В зв’язку з настанням темряви пошукові роботи тимчасово призупинено.

Запись опубликована в рубрике Без рубрики с метками . Добавьте в закладки постоянную ссылку.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *


4 + = двенадать