Звернення Головного управління ДСНС у Дніпропетровській області

Улюблений більшістю громадян літній відпочинок на воді, на жаль, для декого закінчується трагедією.
Саме тому, рятувальники застерігають про небезпеку у місцях відпочинку громадян на воді. Відпочивальники повинні знати основні правила безпеки під час відпочинку біля водойм.
Рятувальники застерігають не допускати грубих ігор на воді. «Не можна підпливати під тих, хто купається, «топити» або подавати неправдиві сигнали про допомогу.

Батьки, відпочиваючи з дітьми попереджаємо про одне з головних правил літнього відпочинку — не залишати без нагляду біля води малюків, щоб запобігти нещасним випадкам.
Виконання громадянами правил поведінки на воді та  рекомендацій рятувальників дозволить значно зменшити кількість нещасних випадків. Залишається сподіватися, що поради фахівців будуть почуті та допоможуть врятувати життя людей!!!

Внаслідок неправильної поведінки на воді стаються нещасні випадки із громадянами, які частіше за все перебувають у стані алкогольного сп’яніння, а також відпочивальники не звертають увагу на місце відпочинку.
Аби відпочинок був безпечний необхідно обирати належно облаштоване місце відпочинку, де напередодні відкриття купального сезону акваторію водойми перевіряють фахівці, де є рятувальний пост та медичний працівник», — наголошують співробітники ДСНС.
Під час відпочинку на воді варто пам’ятати, що основними умовами безпеки є:

—  правильний вибір та обладнання місць купання;
—  навчання дорослих і дітей плаванню;
—  суворе дотримання правил поведінки під час купання і катання на плавзасобах;
—  постійний контроль за дітьми у воді з боку дорослих.

Так, 10 липня о 09:20 до Служби порятунку «101» від співробітників поліції надійшло повідомлення про трагічний випадок, який стався на річці Татарка в селі Олександрівка. Водолазами-рятувальниками аварійно-рятувальної частини на водних об’єктах Головного управління ДСНС України у Дніпропетровській області, за допомогою спеціального водолазного обладнання було обстежено 100 квадратних метрів акваторії водойми. О 11:30 на відстані 20 метрів від берега  та  на глибині  2,5 метри, знайдено тіло потонулого  чоловіка, 1978 року народження та передано співробітникам СМЕ. До місця події було залучено 2 одиниці техніки 5 чоловік особового складу.

Інспектор 15 ДПРЧ К.А. Похил

Запись опубликована в рубрике Без рубрики с метками . Добавьте в закладки постоянную ссылку.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *


+ восемь = 17