Головне управління ДСНС України у Дніпропетровській області звертається до мешканців Дніпропетровщини

15 ДПРЧ 2 ДПРЗ інформує:
Головне управління ДСНС України у Дніпропетровській області звертається до мешканців Дніпропетровщини, що чимало дерев залишаються в аварійному стані і від сильного вітру можуть впасти на будівлі, машини та покалічити людей. Тому під час негоди будьте пильними та намагайтеся  залишатися вдома або в безпечному місці.

11 серпня рятувальники 59-ї Державної пожежно-рятувальної частини ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області двічі прибували на допомогу населенню в селищі міського типу  Межова та Демурено Межівського району для усунення наслідків негоди, що сталася на території району з 10 на 11 серпня. Гроза та сильний буревій призвели до падіння дерев на проїжджу  частину та на ділянках домоволодінь. Фахівцями Служби порятунку «101»  за допомогою бензопили було здійснено розпилповаленого дерева, яке після падіння заблокувало вхідні двері до житлового будинку. Також, було здійснено розпил ще 6 повалених дерев, які перекривали проїзд по  вулицях селища міського типу Демурено. На місце ліквідації наслідків негоди було залучено 1 одиницю техніки та 3 чоловіка особового складу підрозділу.

Головне управління ДСНС у Дніпропетровській області попереджає: будьте обережні та пам’ятайте, що дотримуючись правил поведінки під час відпочинку на водоймах ви можете бути впевнені, що ваш відпочинок не закінчиться трагічно, а принесе лише приємні спогади та задоволення!

11 серпня о 16: 24  до Служби порятунку «101» надійшло  повідомлення  від мешканців міста Синельникове,  про те, що на відстані 2 м від  берега у на поверхні води ставка накопичувача, який знаходиться біля недобудованої зони відпочинку  в місті Синельникове,  знайдено тіло людини. По прибуттю на місце події  підрозділу  48-ї Державної пожежно-рятувальної частини ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області, за допомогою костюму Л-1 особовий склад дістався до тіла. О 17:35 за допомогою мотузки  витягнули потонулого чоловіка року на берег та передали працівникам судово-медичної експертизи. Особа потерпілого встановлюється. На місце події було залучено 1 одиниця спеціальної техніки та 4 чоловіка особового складу підрозділу ДСНС.

Головне управління ДСНС України у Дніпропетровській області звертається до мешканців Дніпропетровщини, що чимало дерев залишаються в аварійному стані і від сильного вітру можуть впасти на будівлі, машини та покалічити людей. Тому під час негоди будьте пильними та намагайтеся  залишатися вдома або в безпечному місці.

11 серпня о 07:20 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення, що по вулиці Молодіжна, міста Вільногірськ, в наслідок сильного вітру впало дерево на жилий багатоквартирний будинок. До місця виклику оперативно прибули рятувальники 52-їДержавної пожежно-рятувальної частини ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області. Силами та засобами особового складу підрозділу, оперативно та в найкоротші терміни були проведені роботи по розпилу дерева за допомогою бензопил та іншого ручного аварійно-рятувального інструменту, а також розчищено прохід на тротуарі біля будинку. До ліквідації надзвичайної події було залучено 4 чоловіка особового складу та одна одиниця техніки.

ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області вкотре звертається до громадян з проханням: у разі виявлення вибухонебезпечних предметів ні в якому разі не торкатися до них і одразу ж телефонувати за номером 101 або 102!
Пам’ятайте, що під час виявлення підозрілого предмету категорично забороняється:
—         пересувати його;
—         заливати рідинами,
—         засипати ґрунтом або чимось його накривати;
—         намагатися самостійно знешкоджувати знахідку;
—         здійснювати на підозрілий предмет звуковий, світловий, тепловий чи механічний вплив, адже практично всі вибухові речовини чутливі до механічних, звукових впливів та нагрівання.

9 серпня 2016 року об 11:20 до служби порятунку «101» надійшло повідомлення про виявлення небезпечних предметів на відкритій території під час пошукових робіт групою Дніпропетровського обласного центру по охороні історико-культурних цінностей неподалік села Аули Криничанського району.
До місця події направлено відділення групи піротехнічних робіт аварійно-рятувального загону спеціального призначення ГУ ДСНС у Дніпропетровській області, що ідентифікували знахідки, як 10 ручних гранат дистанційної дії, 3 фугасних гранати та одна 82 мм мінометна міна часів минулих війн.
О 18:30 піротехніками загону вибухонебезпечні предмети знищено, під час обстежено на місці події додаткових вибухових предметів не виявлено.
До знищення вибухонебезпечних предметів було залучено 1 чоловік та 1 одиниця спеціальної техніки ГУ ДСНС у Дніпропетровській області.

Інспектор 15 ДПРЧ
К.А. Похил

Запись опубликована в рубрике Без рубрики с метками . Добавьте в закладки постоянную ссылку.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *


− 2 = три