Народний депутат України Олександр Дубінін: щодо азовської кризи

Важливий коментар
26 листопада для газети “Панорами “Азоту” ситуацію з введенням воєнного стану прокоментував телефоном з Києва народний депутат України О.І.Дубінін:
– По-перше, в тому, що стало чинником ситуації, вбачаю серйозні провокації з боку РФ: перший раз, коли пройшли наші буксири, піднявся неабиякий гвалт – мовляв відбувається приниження Росії як держави. Протаранили корабель, застосували зброю, поранили наших людей, – це нормально?! Можу стверджувати, що це була велика помилка з боку Росії. У перші ж години після того, що відбулося, дії РФ засудила Туреччина, – а це стратегічно серйозно: бо можуть закрити Босфор, і тоді Чорне море стане “мілким”. Загалом світова спільнота висловила подив та невдоволення діями російських військових.
По-друге. На мій погляд воєнний стан доцільно запроваджувати на обмежених територіях (що згодом і схвалила Верховна Рада – від ред.), зокрема на Приазов’ї. Ми знаємо наслідки введенні воєнного стану,такі як заборона діяльності політичних партій, проведенні мітингів, зібрань, перенесення виборів. До того ж воєнний стан може бути подовжено за певних умов. Така ситуація – на користь діючому Президенту, але я не певен, що за цим стоїть змова спеціально та виключно для цього. Більшість політиків, кандидати на пост Президента, більшість у Верховній Раді виступають за те, щоб вибори не були перенесені (відтерміновані), але Конституція чітко говорить: якщо запроваджується воєнний стан, ніякі вибори не проводяться. Склалася виключно політична ситуація, до того ж треба розуміти, що відповідно до статуту МВФ за умов воєнного стану припиняється фінансування територій, що може поставити під загрозу виплату пенсій, субсидій, низки важливих соціальних пільг. Можливо, з огляду на те, що відбувається, для України буде зроблене виключення. Стосовно подальшого розвитку ситуації – покаже час.

Запись опубликована в рубрике Наша газета, Профком. Добавьте в закладки постоянную ссылку.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *


− один = 4