Учні НВК-37 привітали «ДНІПРОАЗОТ»

За народною традицією
На Новий рік (14 січня по старому стилю) припадає свято Василя, який здавна вважався покровителем землеробства. Зазвичай батьки рано вранці будили своїх синів (традиційно засівали тільки хлопчики, а дівчатка лише щедрували). Зодягшись, дітлахи брали спеціально виплетену рукавицю, наповнювали її житнім чи пшеничним зерном і, ставши перед образами, засівали власну хату:
– На щастя, на здоров’я! Роди, Боже, жито, пшеницю і всяку пашницю. Будьте здорові з Новим роком та з Василем!
Батьки ощедровували хлопців грішми, і тоді вони, починаючи з крайньої хати, оббігали сусідські оселі. Кожен намагався щонайпершим засіяти і отримати найкращий подарунок.
За гарною традицією щирого співробітництва азотівської сім’ї та підшефного навчально-виховного комплексу №37 на Старий Новий рік у день Василя школярі прийшли привітати шефів із святом. Щедрівки, посівання, побажання успіхів колективу заводу звучали з дитячих вуст щиро й весело. У дарунок діти принесли маленькі сувеніри-символи року та щедру миску вареників. Після невеличкого концерту кожен отримав від Голови Правління АТ «ДНІПРОАЗОТ» та його заступників солодкі подарунки.

Запись опубликована в рубрике Наша газета, Профком. Добавьте в закладки постоянную ссылку.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *


один × 3 =