Вимушене переміщення лікарів у Кам’янському – наслідок кадрового голоду в медицині

Сімейні лікарі з «водолікарні» на проспекті Конституції переведені до амбулаторії на вулиці Менделєєва. Це тимчасово, запевняє керівництво міськуправління охорони здоров’я – через брак лікарських кадрів.
Лікарів сімейної медицини, які проводили прийом в будівлі колишнього водолікувального відділення колишньої міської лікарні №2, сьогодні перевели до амбулаторії на вулицю Менделєєва. Цю інформацію підтвердила і прокоментувала Наталія Ктитарова, начальник міського управління охорони здоров’я.
У зв’язку з важкими умовами праці сімейні лікарі йдуть з роботи, і тому їх не вистачає, розповіла Н. Ктитарова. Щоб забезпечити прийом пацієнтів хоча б там, де їх приходить найбільше, керівники медичних закладів змушені переводити сімейних лікарів з місця на місце. Так і вийшло з колишнім водолікувальним відділенням: звідти лікарів перевели на територію колишньої міськлікарні №2, де зараз розташована амбулаторія медоб’єднання №3. Там більше потік пацієнтів, і необхідно, щоб у будь-який час були присутні на прийомі лікарі.
Це не означає ліквідацію підрозділу у «водолечебнице», пояснила посадовець: «Як тільки будуть нові лікарі – одразу керівник медзакладу відчинить кабінети і почнеться прийом пацієнтів».
Звільнення лікарів – проблема не лише цього медичного закладу, зауважила керівник міськуправління охорони здоров’я. Не всі витримують додаткову напругу, пов’язану з епідемією. «Люди не чують лікарів: замість телефонувати – продовжують приходити з будь-якого приводу на прийом, ходять без масок!» У земляків відмова носити маски набула рис якогось громадського протесту, зауважила лікар.

Запись опубликована в рубрике Профком. Добавьте в закладки постоянную ссылку.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *


4 + четыре =