Книжкові новинки для наших читачів

У профспілковій бібліотеці
Ми загубились у просторі й часі
Тепер СМС-ки замінники щастя,
Можна нічого уже не казати:
Клікнуть, чи «лайк» миттєво послати.
Друже мій, Друже! Алло! Де ти є?
В лісі зозуля кує про своє,
Час не стоїть, він втікає, як знати,
Може, вже завтра не зможемо сказати:
Друже, мій Друже! Привіт! Добрий день!
Вітер навіяв тужливих пісень,
Посмішка щира, родинне тепло,
Як це насправді давно все було…
Як же насправді я скучила, Друже,
Разом із вітром душа моя тужить…
Хоч віртуальність немає меж,
Краще зустрітись, щоб світ наш не щез.
Є.Ковальчук
Американський експерт із саморозвитку Жордін Кормьєр назвала чотири безсумнівні переваги читання книг.
На перший погляд здається, що знайти в інтернеті крутий фільм і подивитись його буде цікавіше, ніж прочитати який-небудь довгий роман. Однак насправді книга принесе набагато більш користі, вважає експерт і формулює чотири причини читати більше книг:
1. З читанням книг людина стимулює розумову діяльність людини, покращує пам’ять і підвищує творчий потенціал. Книжка може надихнути на створення нових проектів, ідей, на подорожі або отримання будь-якого іншого цінного досвіду.
2. Підвищується впевненість у собі. Читання допомагає розширити словниковий запас і межі інтелекту. Відчуваючи себе більш обізнаною у різних питаннях, людина стає більш впевненого у своїх силах і підготовленою до будь-яких життєвих викликів.
3. Зменшується стрес. Читання – це своєрідна форма релаксації. Книга здатна одночасно і активізувати мислення, і розслабити, відволікти від проблем. Читання книг справді бореться зі стресом і поганим настроєм. Доведено, що лише шість хвилин читання зменшує рівень стресу на 65%. Навіть від нудьги рятує. Захоплюючий сюжет художньої літератури дозволяє відволікатись від своїх проблем та заспокоїтись.
4. Розвивається розуміння чужих точок зору. Люди, які часто читають, як правило, більш чутливі. Занурюючись в незнайомі ситуації і знайомлячись з різними персонажами на сторінках книг, людина розширює рамки власних поглядів і починає краще розуміти інших людей.
Про інші переваги читання художньої літератури продовжу в інших інформаціях, а наразі представляю новинки, які бібліотека підготувала для своїх читачів.
Усім шанувальникам сучасної української прози має бути знайоме ім’я Мирослава Дочинця. Він упевнено займає провідне місце в списку найпопулярніших авторів сьогодення. Тож М.Дочинець «Горянин: Води Господніх русел». Книга зрілого письменника, зрілої людини. Книга не для легкого поспішливого читання. Книга про життя. Таке, як воно є: з бідами і радощами, любов’ю і ненавистю, стражданнями і насолодою, з щасливими хвилинами і гіркими розчаруваннями. Таке, яке треба любити і цінувати, яке треба любити і цінувати, яке треба прожити гідно. Кожен наш день – це сходження до чогось і спуск у нікуди…
М.Дочинець: «Многії літа», «Благії літа», «Вічник, Світован». Це книги, як одне ціле. Проте кожна з її трьох частин стали справжніми бестселерами, здобули велику і широку читацьку прихильність у світі. Це книги про Карпатського мудреця Андрія Ворона, якого називали «українським Сократом» або «новітнім Сковородою». Бо його мудрість – це філософія на щодень і фактично для кожного. Філософія радості, добра і служіння, коли многії літа є літами благими. Між рядками цього соковитого, духмяного письма живе гарний дух, вир живої природи, правда про людські душі в цілісній світобудові. Книга письменника «Розрада — гора» про те, що у кожного – своя гора Розрада, своя висхідна дорога до неї і свій спуск. Бо дві заповітні речі шукаємо в цьому світі – розраду і поклик. Розраду від чогось і поклик до чогось. Ця книжка – продовження циклу «Многії літа», «Благії літа», «Вічник, Світован» про дивовижного старця Андрія Ворона. Крім названих книг Мирослава Дочинця заслуговують уваги ще дві книги – «Золотий час» та «Світло семи днів». Завершити розповідь про цей цикл книг хочеться словами Григорія Сковороди: «Збери всередині себе свої думки і в собі самому шукай справжніх благ. Кожен всередині себе має криницю для тієї води, яка зросить і твою оселю, і сусідську».
А тепер – книжки для розваги від уже знайомих аворів. Вони допоможуть вам впоратись із зимовою хандрою, вони зігріють краще за ковдру та смакують краще за мандаринку.
Т.Алюшина: «Актриса на головну роль», «Вальс», «Білосніжний роман». Ромео і Джульєтта, Тристан і Ізольда … Герої Тетяни Алюшиної з повним правом можуть продовжити цей ряд, тому що їхні історії – це історії справжнього кохання, почуття такої сили, що навіть час над ним не владний.
Д.Донцова «Алергія на кота Базіліо», «Хороші манери Солов’я-розбійника». Ю.Шилова «Сайт знайомств або будьте обережні». Ці книги добре розважать вас, подарують вам кілька годин приємного часу.
А тепер дещо для любителів фантастики: С.Кінг, О.Кінг «Сплячі красуні». Це перша книга, написана Стівеном Кінгом в тандемі з його сином Оуеном.
Тихий звичай життя маленького містечка в Аппалачах порушується незрозумілими явищами. Жінки одна за одною впадають у дивний сон, покриваючись коконами з найтонкішого волокна. Той, хто намагається ці кокони розірвати, пробуджує сплячих – і стикається з нелюдською люттю і жорстокістю… А саме в цей час у місті з являється таємнича і неймовірно красива жінка, несприйнятлива до вірусу. Хто ж вона? Ангел, надісланий врятувати людство, чи демон, якого потрібно знищити? Вирішувати це і рятувати світ від неминучого хаосу доведеться чоловікам, і тепер вони будуть грати за власними правилами…
Ось такі новинки вам, любі наші читачі, пропонує профспілкова бібліотека. Запрошуємо вас, тим більше що триває Національний Міжнародний тиждень читання, який проходить під егідою Українського інституту книги. Долучайтесь до читання разом з нами. Читати – це круто!
О.Зарицька, завідуюча профспілкової бібліотеки АТ «ДНІПРОАЗОТ».

Запись опубликована в рубрике Новые поступления, Профком. Добавьте в закладки постоянную ссылку.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *


+ 4 = одиннадцать