ФОЛЬКЛОРНЕ ШОУ «СТЕЖКАМИ КОЗАЦКОЇ СЛАВИ» — КОРИСНЕ ДОЗВІЛЛЯ, ЧУДОВИЙ ВІДПОЧИНОК, СПОСОБ ВІДЧУТИ ЄДНІСТЬ

Корпоративні свята
Минулої п’ятниці у Палаці культури «Хімік» відбулося чергове корпоративне свято працівників ПАТ «ДНІПРОАЗОТ» під назвою «Стежками козацької слави». Глядачі фольклорного конкурсного шоу мали змогу чудово відпочити після напруженої трудової неділі та разом з організаторами і учасниками конкурсу обернутися до рідного коріння, розширити свої знання про історію і традиції славного українського козацтва.
Перед виставою у фойє Палацу культури хіміків бажаючі могли скуштувати смачні страви української нацiональної кухнi, що приготували кухарі з цеху громадського харчування «ДНІПРОАЗОТу». Тут же працювала ярмарка-продаж виробiв майстрiв художньої творчостi із села Петрикiвка – мистецькі вироби привернули до себе дуже жваву увагу. Сподобалися також глядачам і співи капели бандуристів Дніпродзержинської музичної школи №3.

Моторні парубки з «Нової козацької Січі» – управлiння з виробництва товарiв народного вжитку


Безпосередньо шоу-вистава розвернулася у великому концертному залі Палацу, що був заповнений майже вщент. За звання найдотепнішої, найталановитішої, найкомпетентнішої команди в історично-гумористичному фольклорному шоу змагалися представники декількох структурних підрозділів нашого підприємства, а саме: команда «Нова козацька Січ» від управлiння з виробництва товарiв народного вжитку, команда «Козацький курінь «Управдом»» – молоді менеджери управління ПАТ «ДНІПРОАЗОТ», «Курінь гетьмана Інгула» з ремонтного управлiння та збірна команда «Дівочий курінь «Берегиня»» з енергетичного управлiння і цеху карбаміда-1.

Козаки з славетного «Куреня гетьмана Інгула» – ремонтне управлiння.


Козацька старшина, що оцінювала виступи козаків і козачок та визначала їм бали, складалася з «гетьмана конкурсу» (він же голова журі) Олега Семеновича Гупало – виконуючого обов’язки Голови Правління ПАТ «ДНІПРОАЗОТ» – та «козацьких сотників» (членів журі): почесних гостей з Києва, заслужених артистів України Дмитра і Назарія Яремчуків; директора музею історії Дніпродзержинська, кандидата історичних наук Наталії Буланової; директора газети «События» Ірини Кучер.

Чарівні войовниці з «Дівочого куреня «Берегиня»» – збірна команда енергетичного управлiння та цеху карбамід-1


Змагання розпочалися з «Візитки куреня» – у цьому конкурсі кожна команда представляла свою сучасну концепцію козачого куреня. Всі виступи були яскравими і дотепними, охоплювали різні пласти нашого буденного життя, занурювали глядачів у давенні історичні часи або ж переносили певні славнозвістні історичні особи у сучасність. Вболівальники раз у раз нагороджували артистів-аматорів жвавими оплесками.

Шановне козацтво з «Козацького куреня «Управдом»» –менеджери управління ПАТ «ДНІПРОАЗОТ»


Не менш видовищними були і наступні конкурси: гумористичне послання до майбутнiх поколiнь «Лист нащадкам»; змагання у мiцностi, вправнoстi, влучності, швидкoстi під загальною назвою «Козацькому роду нема переводу»; музично-театралiзована мiнiатюра «Як козаки…», що повинна була розкрити акторську майстерність учасників команд. Великий інтерес у глядачів викликали показовi виступи козакiв днiпропетровського «Незалежного козацького осередку» (до речі один з них був співведучим конкурсного шоу), які запропонували учасникам команд випробувати свої сили в мистецтві козацького бою, козацького танцю тощо. До інтерактивного спілкування були залучені навіть добровольці з глядацького залу.

Переможців фольклорного конкурсу «Стежками козацької слави» – команду «Козацький курінь «Управдом»» – вітає виконуючий обов’язки Голови Правління ПАТ «ДНІПРОАЗОТ» Олег Семенович Гупало.


Переказувати зміст кожного виступу – справа дуже невдячна: бо хіба ж можна вкласти в переказ драйв, харизму, різноманітні акторські здібності тих чи інших виконавців. Незаперечне одне – азотівці уже в котрий раз змогли доказати, що таланти серед них є! І таланти неабиякі – хоч зараз на велику сцену!
Тому журі довелося непереливки – вирішити, яка ж з команд була найкращою, виявилося дуже важко. До уваги бралися наступні критерії: артистизм та оригінальність виступів, творча індивідуальність команд, вiдповiднiсть історичним фактам, костюми та реквізит, група підтримки. Ретельно зваживши всі зазначені складові, «гетьман конкурсу» О.С.Гупало оголосив вердикт козацьких старшин – переможницею фольклорного конкурсу «Стежками козацької слави» було визнано команду «Козацький курінь «Управдом»».

Виступ братів Назарія та Дмитра Яремчуків.


Того вечора зі сцени пролунало багато теплих слів: на адресу керівництва ПАТ «ДНІПРОАЗОТ» і ПК «Хімік» – за підтримку культури, до організаторів і учасників конкурсу – за інтерес та популяризацію минулого нашого краю. Зокрема, директорка міського музею Н.М.Буланова була в захваті від яскравих талантів, притаманних звичайним простим робітникам підприємства. «Сьогоднішній вечір дав зрозуміти, що козацька кров тече в наших жилах, що Україна сильна своїми талантами і що вона непереможна», – сказала Наталія Миколаївна. Брати Яремчуки теж виказали своє захоплення від побаченого шоу, від учасників, та подякували за «надзвичайну хвилю оптимізму, яку вони одержали: це дуже важливо, що ми з вами відчули себе одним єдиним цілим».

Виконуючий обов’язки Голови Правління ПАТ «ДНІПРОАЗОТ» Олег Семенович Гупало підвів загальне резюме, сказавши, що «сьогодні перемогли всі: тому що разом; тому що вкотре доказали – вміємо не тільки гарно працювати, але і добре, з користю та смаком відпочивати; тому що довесли – козацькому роду нема переводу; тому що відчули свою єдність. А те, що нас єднає – це наша земля, Україна, Дніпродзержинськ, «ДНІПРОАЗОТ»».
С.Павлушко.
Світлини О.Неклеси.

Запись опубликована в рубрике Дворец культуры, Наша газета, Профком. Добавьте в закладки постоянную ссылку.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *


+ 8 = тринадцать