Цікаві історії для довгих зимових вечорів

У профспілковій бібліотеці
Осінь розпалась на вересень, жовтень
І безталанний оцей листопад.
З жаром сухотним, з ролитою жовчю
Валиться саду розкішний фасад.
Все розпадається. Навіть поема.
Що з тих уламків? Гріш їм ціна.
А за вікном безнадійно і темно
Валиться дня сірувата стіна…

Як сумно прощатися з теплом, сонячною осінню, з багатокольоровою гаммою осінніх квітів, синьооким небом та пташиним співом. Натомість ми очікуємо білих снігів, холоду та морозів із хурделицями, довгих-довгих зимових вечорів… І в цей період дуже доречною буде для розради хороша книга. Профспілкова бібліотека подбала про своїх читачів і пропонує книжкові новинки на різні вподобання.
Першим рекомендую два романи українських письменниць і перша з них роман Г.Вдовиченко «Найважливіше – наприкінці». Це новий довгоочікуваний роман відомої української письменниці та журналістки.
Чоловік і жінка в стані війни, перемир’я і розчарування, надії та віри. 35 років разом, дорослі діти, складний період життя. Той час, коли нарешті варто зрозуміти, що ж насправді єднало й роз’єднувало цих двох. Книжка Галини Вдовиченко про вміння прощати і співпереживати, не розмінюватись на дрібниці і бути уважними одне до одного й до себе, цінуючи кожну мить нашего земного – несамовитого та швидкоплинного життя.
2008 року вийшов перший роман Г.Вдовиченко «Пів яблука». А потім роман «Замок Гербуртів», який переміг на конкурсі «Коронація слова». Згодом ця книга вийшла в світ під назвою «Тамдевін». У 2015 році вийшов роман «Маріупольський процес», який переміг в номінації «Гранд роман» конкурсу «Коронація слова». Є у авторки і дитячі твори: «Мишкові миші», «Ліга непарних шкарпеток», «36 і 6 котів» та інші.
У відгуках про книги Галини Вдовиченко читачі відзначають, що її твори наповнені теплотою і залишають після себе світлі й радісні відчуття. Романи майстрині слова послужать відмінними вибором для спокійного вечірнього читання вдома.
Ще одна нова письменниця – Алла Рогашко – авторка романів «Осіннє рондо місячної ночі» (2015), «Крізь безодню до світла» (2016), «Її сукня» (2017). А нашою бібліотекою нещоджавно придбано роман А.Рогашко «Сни з колодязя».
У кожній родині є свої таємниці. Втім, є особливі родини і особливі таємниці. Матвій з товаришем проникають у старий покинутий дім, що ховається в хутірській долині. Потрапивши на дно колодязя снів, блукаючи химерним міжчассям, переплелися сновидіння і реальність, пізнавши минулше чужої родини, хлопець розкриває таємниці власної сім’ї.
Ось яку оцінку дала роману «Сни з колодязя» письменниця Галина Погутяк: «Роман Алли Рогашко – унікальний. Я б назвала його феміністичною готикою, добротно прив’язаною до знайомих українських реалій і географічно локалізованою. Чесно кажучи, я не можу вгадати, де тут правда, а де вигадка, настільки все виглядає правдоподібно. З того був би гарний фільм, дуже сильний візуальний ряд. Мимоволі пригадуєш Шекспіра: «Ми зіткані з наших снів».
А ось вам ціла серія книг зірок світового детектива: Д.Каррізі – італійський письменник і сценаріст, фахівець криміналістики, автор бестселерів, що виходили в 24 країнах. В профспілковій бібліотеці є його романи «Девушка в тумане», «Охотник за тенью», «Подсказчик», «Потерянные девушки Рима», а також новий роман 2019 року – «Маэстро теней». Цікава інтрига розгортається в шаленому ритмі, так, що в читача дух захоплює від несподіваних віртуозних перипетій в розслідуванні злочинів.
Думаю, що прихильників детективів зацікавить і новий автор цього жанру Д.Морелл, який майстерно обновив його традицію: в події, описані в романі, поряд з придуманими героями виступають реальні історичні персонажі. Роман написаний чудовою мовою, його прикрашають елементи триллера та гротеску. Ми познайомимо вас з трьома книгами цього письменника – «Властелин ночи» (2019), «Изящное искусство смерти» (2019), «Инспектор мертвых» (2019).
Тож його величність – детектив: героїня роману К.Сомози «Соблазн» Діана Бланко – найкраща, вона пройшла спеціальну підготовку і в змозі спіймати Наблюдателя – жорстокого та винахідливого вбивцю. Стрімко змінюються декорації, підозри падають то на одного, то на другого героя книги, тривога до кінця не відпускає читача. Пройдіть з автором роману до кінця розслідування. Це буде цікава, захоплююча та небезпечна подорож.
А ось для жінок чудовий, красиво й майстерно написаний роман про вічне кохання К.Свотмен «Прежде чем ты уйдешь».
Зої та Ед живуть в злагоді одне з одним, їх будинок – повна чаша, і лише дітей їм Бог не дав, хоча вони пристрасно мріють про них. Проте бажання неодмінно завести дитину приводить до конфліктів в їх сім’ї. Раптово Ед гине в автокатастрофі, і Зої з болем усвідомлює, наскільки близькою та рідною людиною був для неї чоловік. Вона постійно згадує про нього. І ось раптом відбувається диво: Зої має можливість знову прожити ті дні, які, як їй здається, були знаменними в їх стосунках з чоловіком. Вона не знає, скільки часу можна буде провести з коханим, але сподівається, що одна крихітна зміна на початку дороги зможе вплинути на подальший хід подій. Можливо, їй пощастить змінити майбутнє та врятувати Еда?..
Від цієї книги неможливо відірватися! Вона заставить і глибоко замислитися, і навіть заплакати.
А ось цих авторів завжди чекають і читають з насолодою: Е.Вильмонт «Свои погремушки», А.Маринина «Другая правда», Т.Полякова «Дневник чужих грехов», Д.Чейз «Запах денег», «Лучше б я остался бедным».
Щиро запрошуємо відвідати профспілкову бібліотеку і потішити себе літературними новинками!
О.Зарицька, завідуюча профспілковою бібліотекою АТ «ДНІПРОАЗОТ».

Запись опубликована в рубрике Новые поступления, Профком. Добавьте в закладки постоянную ссылку.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *


6 − пять =