Сюжет на ТСН важен для нас и партнеров предприятия

Важно
4 октября на ТСН прошел сюжет с участием нашего предприятия. Накануне «ДНЕПРАЗОТ» официально заявил, что работает в штатном режиме, выполняет все контрактные обязательства, не планируя остановки, как поторопились сообщить в соцсетях и некоторых СМИ недоброжелательные корреспонденты. Ситуация с ценами на газ, действительно, остается очень сложной, и сюжет ТСН, который, кстати, перепостили в соцсетях многие активные группы, еще раз подтверждает официальное заявление «ДНЕПРАЗОТа» и очень важен для нас, работников предприятия, и для наших партнеров – с «ДНЕПРАЗОТом» работают, на нашу стабильность рассчитывают многие тысячи потребителей.
Сюжет на ТСН.
Криза на ринку мінеральних добрив. Через стрибок цін на газ багато європейських виробників були вимушені згорнути свою діяльність. Українські аграрії переживають, що проблеми можуть зачепити і їх. Але українські виробники мінеральних добрив кажуть, що причин для хвилювання немає, адже вони працюють з повним завантаженням і не зупиняються. Подробиці – зараз.

Сергій Карпенко – фермер із Сумщини з 30-річним стажем, сьогодні його господарство збирає соняхи. Прибрані площі відразу ж готуються під новий врожай.
— Сейчас мы убираем подсолнечник, — говорит Сергей Карпенко, — вносим удобрения. Потом будем готовить почву под посев кукурузы следующего урожая.
Технологія передбачає внесення додаткового живлення у землю. Сергій Карпенко використовує як вітчизняні, так і імпортні добрива – завжди шукає найвигіднішу ціну.
— Мы вносим удобрения из расчета 150 кг на гектар, — продолжает С.Карпенко. – На сегодняшний день наше предприятие дает 100 % удобрений украинского производителя; КАС, амселитра, карбамида от украинского производителя «ДНЕПРАЗОТ» и «Черкассыазот».
— Зараз у світі існують проблеми з добривами, про це каже Михайло Цоколов, фермер з Кировоградщини. Він показує журналістам свій невеликий запас карбаміду та селітри і переживає, що криза може дійти і до України.
— Добрива ми закупили ще влітку, на осінню посівну кампанію їх вистачить у повному обсязі. А як далі – будемо дивитись по ситуації. Зараз вона складається складно – всі добрива дорожчають, особливо азотні.
Ситуація на світових ринках виникла через стрімкий стрибок ціни на газ. Багато європейських виробників сприйняли цю ситуацію як форсмажор. І згорнули виробництво як то кажуть до кращих часів.
— Ми бачимо стрімке зростання цін на газ: 900, 1000, а зараз 1200 дол. За тис. куб. м газу, — коментує заступник голови Всеукраїнської Аграрної ради Денис Марчук. – Це форс мажорні обставини для виробників міндобрив і так само для сільгоспвиробників.
В Україні кілька заводів виробляють мінеральні добрива. Два вже припинили виробництво: один – через ціни на газ, інший – через технічні проблеми. Решта працюють, зокрема «ДНІПРОАЗОТ». Ви бачите установку з виробництва карбаміду, і ці білів гранули називаються мочевиною або карбамідом. За добу на «ДНІПРОАЗОТі» таких гранул насипається понад 2 тис. т.
— Наше предприятие работает в штатном режиме, — говорит Председатель Правления АО «ДНЕПРАЗОТ» С.Л.Сидоров. – У нас есть долгосрочные контракты, есть краткосрочные – на месяц. Всё полностью выполняется. Работают все цехи: азотная и хлорная группы. Наши контрактные обязательства мы выполняем, работая на 100% мощности.
Готові добрива фасують у мішки по 500 кг, продають не лише в Україну, а й за кордон. Місцевим аграріям привозять карбамід вантажівками та залізничними вагонами. Такі мішки є у фермера Михайла Цоколова з Кіровоградщини і у фермера із Сумщини Сергія Карпенка. До наступного сезону вони відстежуватимуть ціни, і щойно ціни стабілізуватимуться, — купуватимуть.
— На осень мы уже закупили удобрения, надеемся, зимой будет удешевление, — говорит Сергей Карпенко, — и уже под. весенний сезон мы закупим удобрения позже.
Зазвичай ціни на газ, а відповідно і на добрива падають у кінці опалювального сезону.

Запись опубликована в рубрике Наша газета, Профком. Добавьте в закладки постоянную ссылку.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *


× 8 = четыре